Hur mycket av din portfölj ska behållas som kontanter?

Reklaminformation till våra läsare: Denna artikel inkluderar sponsrade reklamlänkar till våra mäklarpartners. CFDHandelSverige.se använder intäkter från dessa sponsrade länkar för att förbättra och förnya vår site.

Hur mycket av din portfölj ska behållas som kontanter?

    1. Det här är en svår fråga som det inte finns något enda bästa svar för alla, eftersom man måste ta hänsyn till risk tolerans och tidsperspektiv bland annat. En bra guide är din förmåga att sova Om du kan sova med dina andelar i din portfölj, är det förmodligen rätt kombination för dig.
    2. En regel säger att din andelstilldelning ska vara 100 minus din ålder. Det vill säga en 32-årig bör ha 68% aktier / 32% obligationer och en 70-årig bör ha 30% aktier / 70% obligationer. Dessa procentsatser är inte bara en grovberäkning men baserad på historisk avkastning. När du är nära pension vill du ha fler obligationer som minskar den totala volatiliteten i din portfölj.

Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

AvaTrade – Vinnare i vårt mäklartest 2019 – Klicka här för att läsa mer

XM – Fullservicemäklare med låga avgifter – Klicka här för att läsa mer

  1. På senare tid har vissa investerare ändrat ovanstående kriterier till en ännu mer aggressiv “110-ålder” eller till och med “120-ålder” (!). Men vad ska den icke-postionsdelen av din tillgångsallokering vara? Det är en stor skillnad mellan 70% aktier-30% kontant och 70% aktier-25% obligationer-5% kontant …
  2. Jag pratade med någon nyligen som sa att de hade läst att man skulle börja med 25% i var och en av aktier, obligationer, kontanter och råvaror och sedan bygga om det varje år så att det alltid är 25% för var och en. Jag är verkligen alla för tillgångsklasser men inte i den proportionen. Rebalansering regelbundet är avgörande för att öka avkastningen och minska volatiliteten. Utan ombalansering minskar de fördelar som du hoppas få från tillgångsallokering. Den faktiska fördelningen är mycket sannolikt att vara mindre viktig än ombalansering av disciplin.
  3. Vad du än bestämmer, lämna alltid gott om pengar för att dra nytta av engångsmöjligheter, möjligheter som sällan presenterar sig men är väl värt att vänta på!

Vi hoppas att vår artikel om kontakter i portföljen har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:er:

AvaTrade – Vinnare i vårt mäklartest 2019 – Klicka här för att läsa mer

XM – Fullservicemäklare med låga avgifter – Klicka här för att läsa mer

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Användarvillkor

För att använda CFDHandelSverige.se ber vi dig noga läsa igen och godkänna följande användarvillkor:

Riskvarning: Jag som användare av CFDHandelSverige.se är införstådd med att CFD:er är komplexa instrument och innebär en stor risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstångseffekten. 76.2% av handelns individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med någon av våra mäklarpartners. Du bör överväga om du förstår hur CFD:er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Ansvarsfrihet: Jag som användare av CFDHandelSverige.se är införstådd med att information, detaljer, bilder, grafik och artikelförfattarnas åsikter som presenteras på CFDHandelSverige.se är inte finansiell rådgivning utan generell information om CFD. Du bör alltid noggrant överväga och metoder och förhållningssätt till CFD som presenteras i våra artiklar passar just dig och din riskprofil. CFDHandelSverige.se kan inte hållas juridiskt ansvariga för eventuella förluster och skador som eventuellt kan uppstå genom att förlita sig på information eller åsikter som presenteras på CFDHandelSverige.se. Jag som användare av CFDHandelSverige.se är införstådd med att information som finns på CFDHandelSverige.se är inte uppdaterad varje dag och kan i vissa tillfällen inte vara korrekt.