Låna pengar snabbt om din utbetalning dröjer

Det har hänt alla traders någon gång att ens cash flow från utbetalning från handelskontot till ens bankkonto tar tid och ens handelsvinster dröjer. Då kan det vara bra att ha en plan B och speciellt om kontaktsaldot börjar bli lågt. Att låna pengar snabbt kan då bli nödvändigt även fast det bara gäller ett kortsiktigt behov. Som hur är har flera svenska låneinstitut möjlighet att låna dig pengar som kan sättas in på ditt svenska bankkonto redan samma eller nästa dag.

 

Det finns flera olika typer av lån som kan passa i dessa scenarion som till exempel privatlån, microlån, kontokrediter och till och med SMS-lån. Räntan för dessa skiljer sig åt men som tumregel bör det inte vara inte vara mer än 10-15 procent i ränta om du hittar en bra långivare. Att låna pengar från dessa kreditgivare kan vara räddaren i nöden när du väntar på en utbetalning från CFD-konto.

 

Det skall dock poängteras att det inte är att rekommendera att låna pengar för att handla CFD då CFD-handel i sig självt kan medföra kapitalrisk. Att låna pengar till att handla med kan vara en början på en ond spiral som inte är att rekommendera för handlare. Det är då mycket bättre att använda CFD-mäklarens hävstång som redan är inbyggt i ditt handelskonto för att öka storlekarna på dina trades. Över-natten-räntan hos din CFD-mäklare där dessutom mycket lägre än hos svenska kreditinstitut så det är över lag bättre att använda denna istället.

 

Med det sagt finns det fortfarande tillfällen där ett snabbt lån kan behövas och då är det alltid bra att ha gjort sin research innan behovet uppstår så du vet var du kan vända dig där cash flow börjar bli lågt på grund av en sen utbetalning från din CFD-mäklare innan det är för sent och du är i desperat behov av kontanter.

Share