Tips för handel under volatila förhållanden

Reklaminformation till våra läsare: Denna artikel inkluderar sponsrade reklamlänkar till våra mäklarpartners. CFDHandelSverige.se använder intäkter från dessa sponsrade länkar för att förbättra och förnya vår site.

Här är några tips för CFD-handel under volatila förhållanden:

    1. Det går snabbt för marknadspriser att flytta snabbt och oväntat. Ett stort (eller till och med mindre) ekonomiskt meddelande, en stor nyhetshändelse, naturkatastrof eller annan händelse kan leda till att marknaderna rör sig. Volatilitet kan ge handelsmöjligheter men det kan också medföra betydande risker.
    2. Volatila marknader sägs vara särskilt fördelaktiga för dagshandlare vilket innebär vanligtvis att CFD-aktivitet går upp när volatiliteten ökar. Om en marknad rör sig i sidled gör investerare inte pengar.
    3. När du handlar i volatila marknadsförhållanden måste du vara redo att stänga dina affärer snabbt eller alternativt du kan bredda stoppet samtidigt som du sänker positionsstorleken för att minska risken för att slukas upp av dagliga marknadsfluktuationer.

Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

AvaTrade – Vinnare i vårt mäklartest 2019 – Klicka här för att läsa mer

XM – Fullservicemäklare med låga avgifter – Klicka här för att läsa mer

  1. Det är under alla omständigheter inte en bra idé att sätta stopp för förlusterna för hårt i mycket volatila marknadsförhållanden – genom att placera stoppet längre bort samtidigt som positionsstorleken förblir blir det riskerade beloppet detsamma men det finns en bättre chans att din CFD-handeln i slutändan kommer att gå in med vinst.
  2. Att ha både korta och långa positioner på samma tidpunkt är också en försiktig strategi eftersom det minskar risken för att en marknadshändelse drabbar av din portfölj drastiskt.
  3. För situationer där marknaderna är mycket flyktiga kan du också överväga att använda garanterade stoppförlustorder för tar bort riskerna för glidning och marknadsgap.

Vi hoppas att vår artikel om volatila förhållanden har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:er:

AvaTrade – Vinnare i vårt mäklartest 2019 – Klicka här för att läsa mer

XM – Fullservicemäklare med låga avgifter – Klicka här för att läsa mer

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Användarvillkor

För att använda CFDHandelSverige.se ber vi dig noga läsa igen och godkänna följande användarvillkor:

Riskvarning: Jag som användare av CFDHandelSverige.se är införstådd med att CFD:er är komplexa instrument och innebär en stor risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstångseffekten. 76.2% av handelns individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med någon av våra mäklarpartners. Du bör överväga om du förstår hur CFD:er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Ansvarsfrihet: Jag som användare av CFDHandelSverige.se är införstådd med att information, detaljer, bilder, grafik och artikelförfattarnas åsikter som presenteras på CFDHandelSverige.se är inte finansiell rådgivning utan generell information om CFD. Du bör alltid noggrant överväga och metoder och förhållningssätt till CFD som presenteras i våra artiklar passar just dig och din riskprofil. CFDHandelSverige.se kan inte hållas juridiskt ansvariga för eventuella förluster och skador som eventuellt kan uppstå genom att förlita sig på information eller åsikter som presenteras på CFDHandelSverige.se. Jag som användare av CFDHandelSverige.se är införstådd med att information som finns på CFDHandelSverige.se är inte uppdaterad varje dag och kan i vissa tillfällen inte vara korrekt.