CMC Markets

CMC Markets Sverige eller IG? Vem är den bästa svenska CFD-mäklaren?

CMC Markets Sverige är tillsammans med IG Europe, som tidigare gick under namnet IG Markets, de två mest högprofilerade CFD-mäklarna på den svenska marknaden.

Men är CMC Markets bra? Ska man välja CMC Markets eller IG? Precis som med IG så finns det flera frågetecken runt CMC Markets som vi belyser i denna recension av CMC.

Är CMC Markets bra?

Överlag så anses CMC Markets vara en bra CFD-mäklare och det är föga förvånande. CFD-mäklaren har en dominerade ställning på marknaden. Mäklaren etablerades 1989, och gickm under namnet Currency Management Corporation och förkortades senare tilll CMC. Namnet CMC Markets togs slutligen 2005.

Nackdelarna med att handla hos CMC Markets är exempelvis följande:

  • Courtagebvgifterna för CFD handel med aktier är hög.
  • Kontoverifikationsprocessen är komplicerad och lång för de som inte använder Bank- eller MobilID.
  • CMC Markets debiterar en så kallad inaktivitetsavgift om du inte om du är aktiv efter en viss period.
  • Begränsad tid för att använda demo-konto. CMC Markets erbjuder gratis demo-konto  med realtidskurser för en begränsad testperiod om sju dagar. Därefter måste man öppna ett riktigt konto som CMC Markets kallas för live-konto med samma e-postadress för att fortsätta att använda sig av demo-kontot, dock utan tillgång till realtidskurser.

Är du intresserad av andra CFD-mäklare än CMC Markets? Vi rekommenderar följande tre CFD-mäklare:                                                                                                                                                                                Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2021 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer
IG – Störst i världen inom CFD-handel med mer än 17 000 tillgångar – Besök IG
eToro – Handla både med och utan hävstång och social handel med CopyTrade – Klicka här för att läsa mer

Share