handla amerikanska ETF:er

Handla Amerikanska ETF:er med hävstång | CFD Handel Sverige 2023

Är du intresserad av att handla amerikanska ETF:er? Då har du kommit helt rätt. I denna artikel går vi igenom var och hur du kan handla amerikanska ETF:er.

Vi börjar först med en förklaring till varför det är svårt att hitta amerikanska ETF:er hos svenska nätmäklare.

Vi rekommenderar förklarar sedan var och hur du kan handla amerikanska ETF:er med hävstång.

Amerikanska ETF:er fram till 2018

Handeln med amerikanska ETF:er växte sig populär bland svenska placerare under 2010-talet. 

Det var framförallt genom de etablerade nätmäklarna Avanza och Nordnet som många småsparare och traders valde att positionerade sig i amerikanska ETF:er.

Amerikanska Etfer Avanza

Men på grund av att nya europeiska

regelverk som trädde i kraft den 1 januari 2018 förändrades förutsättningarna markant för den som ville handla med amerikanska ETF:er.

De två centrala EU-direktiven som föranlede till att all handel (föruttom rätten att förvalta sitt innehav) med amerikanska EFT:er tog slut var: Markets in Financial Instruments Directive (MiFID II) och Packaged Retail Investment and Insurance Products (PRIIPs).

Trots att ETF:er är enormt populära i just USA och utfärdade framförallt av finansinstitut i samma land, ansågs inte de amerikanska ETF emittenterna upfylla de krav som ställts av Europeiska Unionen.

Handla Amerikanska ETF:er – var handlar man dem idag?

För den som vill handla amerikanska ETF:er finns det dock alternativ. Ett intressant och populärt alternativ är att handla amerikanska ETF:er med CFD-kontrakt eller CFDs.

CFD anses vara ett dynamiskt handelsverktyg och att handla med underliggande tillgångar som ETF:er med hjälp av CFD-kontrakt har blivit allt mer vanligt i världen.

Med CFD handel finns det dock mycket risk men också med stor potential. Vi går lite längre ner i artikeln igenom karaktärsdragen hos en CFD och hur den skiljer från en ETF.

Av alla CFD-mäklare sticker AvaTrade ut som en ledande aktör med ett stort an
Amerikanska ETF:er hos AvaTradetal amerikanska ETF:er. Bland de mest populära kan nämnas:

· S&P 500 VIX Short-Term Futures
· Energy Select Sector SPDR
· Market Vectors TR Gold Miners

AvaTrade erbjuder sina traders möjligheten att handla ETF:er med en hävstång på 5:1 – det vill säga fem gånger placerat kapital. För premium-placerare erbjuder AvaTrade en hävstång på hela 20:1.

Hos AvaTrade kan man alltså handla amerikanska ETF:er med bara en bråkdel av positionens värde.  Lite längre ner i artikeln förklarar vi vad hävstång är och hur den kan användas för att handla med amerikanska ETF:er. Klicka här för att läsa mer om AvaTrade

Amerikanska ETF:er för olja

Är du intresserad av att positionera dig i den amerikanska oljemarknaden? Det finns en rad amerikanska ETF:er som följer tillgångar i den amerikanska oljebranschen.

Genom tiderna har olje ETF:er varit uppbyggda av oljeterminer som ETF-fonderna spekulerade i.

Men idag är ofta olje ETF:er mer diversifierade och mycket eftertraktade etftersom de ger direkt tillgång till i oljebranschen via ETF:er.

Ett av marknadens största utbud av amerikanska olje ETF:er erbjuder mäklaren Skilling genom CFDs.
· US Oil Fund
· iShares Oil E&S
· MVOil Service
· Blmberg Oil
· Ultrashort Oil&Gas
· SPDR Oil E&S
· US Brent Oil Fund
· DDEnergy Bull
· iShares DJ Energy

Hos Skilling handlar man i dessa amerikanska olje ETF:er med hävstång . Klicka här för att läsa mer

Handla Amerikanska ETF:er med ETF-CFDs

Vi har i denna artikel uppmärksammat att det tyvärr inte längre finns amerikanska ETF:er att handla med.

Men det finns alternativ till handel med amerikanska ETF:er. Med hjälp av CFD-kontrakt med ETF:er som underliggande tillgång kan man idag positionera sig i en rad olika amerikanska ETF-CFDs.

Dessa ETF-CFDs kan för många te sig främmande men det finns ett par viktiga fördelar som gjort att handeln med CFDs ökat i popularitet bland aktiva placerare.

Hög likvididet

Förvisso har ETF:er en högre likviditet än aktiefonder. Men trots det så är man ändå beroende av omsättningsmöjligheterna som under vissa perioder kan vara få.

Genom att istället handla ETF-CFDs sker avslut direkt mellan tradern och CFD-mäklaren. Denna tvåparts-transaktion erbjuder därmed hög likviditet.

Spekulera i uppgång och nedgång

Handel med ETF:er via CFDs sker lika enkelt och snabbt oavsett om du köper en köp eller sälj CFD. Tror du på en uppgång i en ETF så tar du en lång position. Tror du på en nedgång i ETF:en då tar du en kort position.

Handla amerikanska ETF:er med hävstång

Med hjälp av CFD-kontrakt kan man positionera sig i ETF:er med bara en bråkdel av positionens värde. Detta är tack vare att CFD är en hävstångsprodukt som möjliggör för placerare att maximera sina exponeringar med en investering som är mindre än positionens värde.

Som vi anget ovan, erbjuder våra rekommenderade mäklare som AvaTrade och Skilling 20:1 och 10:1 i hävstång. Man kan alltså handla i större positioner med med bara en del av positionens värde.

Sammanfattning – handla amerikanska ETF:er med ETF-CFDs

Är du intresserad av att handla med amerikanska ETF:er? Då kan CFD handel med amerikanska ETF:er vara ett intressant alternativ.

Utöver att du får unik tillgång till att handla amerikanska ETF:er finns det en rad andra fördelar – däribland handel med hävstång, hög likviditet och möjligheten att placera sig för uppgång och nedgång.

Nästa naturliga steg är att besöka en ledande CFD-mäklare som erbjuder amerikanska ETF:er. Vi rekommenderar följande mäklare på svenska:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2021 – Stort utbud av amerikanska ETF:er med tillgångar i oljebranschen Öppna konto med BankID – Klicka här för att läsa mer

AvaTradeStort utbud av amerikanska ETF:erPlattform på svenska – Klicka här för att läsa mer.

Är du intresserad av att läsa mer om ETF:er i allmänhet? Klicka här för att läsa mer

Share