Plus500 | Recension och omdöme av Plus500 Sverige för 2023

Plus500 Recension

Plus500 är en väl etablerad och seriös CFD-mäklare som kan stoltsera med en klientbas som består av mer än 200 000 aktiva traders från Europa, Sydamerika, Afrika, Asien och Australien.

Att Plus 500 är framgångsrika beror på flera olika faktorer:

  • Plus500 har ett imponerande utbud, bestående av mer än 2100 underliggande tillgångar, varav cirka 1900 av dem är aktie-CFDer och 70 är valutapar.
  • Plus500 är även en av få CFD-mäklare som erbjuder CFD optioner, ett finansiellt instrument som är en hybrid av CFD-kontrakt och en vanlig option.
  • Plus500 inte bara en av de större CFD-mäklarna på marknaden utan även en transparant aktör som följer ESMA:s regelverk och står under tillsyn av flera ledande finansmyndigheter.
  • Plus 500 är också börsnoterad vilket innebär att företaget ständigt granskas.

Detta är viktiga punkter som gör Plus500 till en stabil och pålitlig CFD-mäklare. De är ett bra val både för dig som är nybörjare på CFD-trading och för dig som har varit med förr.

Börja handla med Plus500

Öppna ett riktigt eller demokonto idag

Att öppna ett demokonto med låtsaspengar hos Plus500 tar bara några minuter och sedan har du tillgång till en mängd instrument för CFD-handel.

79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Plus500 Sverige

För svenska placerare och traders är det positivt att man hos Plus500 kan använda sig av Trustly för insättningar och uttag. Det innebär ju att du kan göra snabba överföringar på ett mycket säkert sätt. Det hela fungerar smidigt via din internetbank.

Att SEK kan användas som grundvaluta i handelskontot är också en fördel. Du slipper växla pengar och du har full koll på hur mycket du handlar med. Det här minskar risken för att du inte inser hur mycket din trading kostar dig.

Minsta insättningen är $100 eller motsvarande i svenska kronor. Plus500 har en svensk version av sin handelsplattform. Deras hemsida finns likaså på svenska. Det här är ju uppenbara fördelar för svenska traders.

Men det finns också en del nackdelar att notera. Exempelvis så kan man inte skapa ett konto hos Plus500 med bankID eller mobiIt bankID. Detta trots att du kan betala med Trustly. Du får heller ingen support av levande personer på svenska. Det gäller att tala engelska om du vill få svar på dina frågor via telefon eller chatt.

Plus500 demokono

Hos Plus500 kan man enkelt och snabbt skapa ett gratis demokonto för att testa handelsplattformen och handla CFD med låtsaspengar. Det här är ett stort plus och något som kan rekommenderas till de flesta. Det finns ju ingen anledning till att riskera verkliga pengar på trading innan du vet att den fungerar på ett bra sätt för dig.

Plus500 Handelsplattform

Hos Plus500 använder du dig av WebTrader för att handla online. Webtrader är en utmärkt handelsplattform som är utvecklad av Plus500 själva. Så om du tidigare har använt MetaTrader4 och 5 och söker ett annat alternativ är Pluss500s handelsplattform ett intressant alternativ.

Handelsplattformen är väldigt användarvänlig och intuitiv.  En lite nackdel är att man inte kan skräddarsy plattformens olika fönster som hos en del andra CFD-mäklare.

WebTrader är kompatibel med de flesta enheter och kan användas i smartphones, i din webbläsare eller laddas ner till din stationära dator. På så vis är plattformen mycket flexibel.

plus500 app

Riskhantering med Plus500

Handlare kan välja mellan en stationär applikation, en webbläsare eller en app för mobila enheter som smartphones och surfplattor. Handelsterminalen erbjuder en mängd olika funktioner som du enkelt ser. Du behöver inte byta mellan flera fönster för att samla in all information. Det är mycket smidigt.

Plus 500 erbjuder flera viktiga riskhanteringsverktyg för att du ska få säkrare handel på deras plattform. Det här är kraftfulla verktyg som du bör dra nytta av oavsett hur säker du är på din sak.

Riskhanteringsverktyg på Plus 500:

Stoppgräns

När du handlar kan du lägga till en stoppgräns, i grund och botten en order som går ut på att stänga vid förlust. Det här går att göra då du öppnar en ny position såväl som då du ändrar en position du redan har öppnat.

Med Stoppgräns så bestämmer du vid vilken kurs din position kommer att stänga. På så vis kan du skydda din vinst eller begränsa hur mycket du förlorar. Viss glidning existerar med denna tjänst. Det betyder att din position kan stängas vid en annan nivå än den du avgett då det till exempel rör sig väldigt fort upp eller ner för en marknad.

Garanterat stopp

Du kan också använda dig av verktyget Garanterat stopp. Med detta sätter du en absolut gräns för din möjliga förlust. Här försvinner risken för glidning. Din position kommer att stängas automatiskt vid priset som du har angett.

Garanterat stopp finns inte för alla instrument. Du ser om det är möjligt med en ruta som du kan kryssa för. Var noga med att klicka i denna ruta om du vill dra nytta av verktyget.

Viktigt att notera är att Garanterat stopp bara går att använda på en ny handelsposition. Verktyget fungerar inte på en befintlig position. Det kostar lite extra att använda detta verktyg.

Efterföljande stopp

Du kan också använda dig av verktyget Efterföljande stopp för att automatiskt begränsa en positions förlustrisk. Med detta verktyg kan du också låsa vinster. Du kan välja en viss mängd vinst som du låser efter att ha placerat din order.

Det som händer är att du öppnar en position med pågående order. Den förblir öppen så länge som priset rör sig till din fördel. Positionen stängs automatiskt om priset ändrar riktning med en visst antal pips.

Utbud av tillgångar för handel

Plus500 utmärker sig med ett riktigt väl varierat utbud av handelsinstrument från den globala finansiella marknaden. Här ligger de helt klart i topp och är ett bra val för dig som vill få fin bredd på instrument.

Hos Plus500 kan man handla CFDer med mer än 2100 olika tillgångar såsom aktier, index, råvaror, ETFer, kryptovalutor, fiat-valutor och till och med optioner. Därmed kan vi se att det inte bara är antalet instrument som imponerar. Variationen är fenomenal!

Till skillnad från de flesta CFD-mäklarna online erbjuder Plus500 långt fler instrument att handla med. Det gör Plus 500 till en utmärkt mäklare för den som söker ett stort utbud för att kunna diversifiera sin trading-portfölj

Börja handla med Plus500

Öppna ett riktigt eller demokonto idag

Att öppna ett demokonto med låtsaspengar hos Plus500 tar bara några minuter och sedan har du tillgång till en mängd instrument för CFD-handel.

79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Spreads

Plus500 tar ingen kommission/courtage när du handlar CFDer. Istället fungerar deras konkurrenskraftiga spreads som deras viktigaste inkomstkälla. Ibland kan även avgifter för positioner som hålls över natten tas ut.

Spreads hos Plus500 justeras enligt marknadsförhållanden, något som är vanligt även hos andra CFD- och Forexmäklare. Överlag kan man säga att Plus500 har väldigt låga och konkurrenskraftiga spreads.

Ibland tillkommer även andra avgifter. Mer information finns på deras hemsida under frågor och svar och det är viktigt att ta en titt på detta för att förstå vilka kostnader som kommer att bli aktuella för dig

Hävstång hos Plus500

Vilken hävstång som du kan handla med beror på vilken typ av handelskonto du använder.

Alla nya kunder erbjuds automatiskt en hävstång från 2:1 till 30:1. Vad som avgör om hävstången är lägre eller högre beror på vilken underliggande tillgång du positionerar dig i. Nivåerna bestäms av ESMA:s regelverk för CFD handel som trädde i kraft i augusti 2018.

Professionella traders kan dock få en extrem hävstång från Plus500 för alla underliggande tillgångar:

Extrem hävstång för handel - Plus500

Komma igång med Plus500

Hos Plus 500 kan man antingen öppna ett demokonto eller ett handelskonto. Båda alternativen är kostnadsfria.

Plus500 demokonto

För den som föredrar att testa handelsplattformen så görs det bäst helt riskfritt genom att skapa ett gratis demokonto som automatiskt laddas med låtsaspengar.

När saldot på demokontot hamnar på 200 EUR (eller motsvarande summa) fylls demokontot automatiskt på igen med nya låtsaspengar.

Det här gör det enkelt för dig att handla på låtsas så länge som du vill. Om du är nybörjare kan du ta det hela i lugn och. Misstag med demokontot kommer inte att kosta något. Dessutom är demokontot en mycket god introduktion till Plus500.

Konto för riktiga pengar

Minsta insättningen hos Plus500 är endast $100 eller motsvarande i en av de kontovalutor som Plus500 erbjuder. Det slår inte rekord i minsta möjliga insättning för trading men ligger ändå lågt nog för att nybörjare på handel med CFDer ska känna trygghet.

SEK är en möjlig kontovaluta vilket innebär att du kan öppna ett konto i svenska kronor vilket är praktiskt och bra för svenska traders. Det här är verkligen ett stort plus med Plus500!

Tillsyn och reglering

Plus500 drivs av flera olika dotterbolag som alla i sig alla reglerade av en tillsynsmyndighet i respektive land:

Plus500UK Ltd

Det här är ett London-baserat företag som är registrerat på Londonbörsen och som regleras av brittiska Financial Conduct Authority (FCA).

Plus500CY Ltd

Placerare från EU-länder som Sverige handlar oftast via det cypriotiska dotterbolaget Plus500CY. Plus500CY Ltd är auktoriserat och reglerat av Cyprus Securities and Exchange Commission (Cyperns finansiella tillsynsmyndighet) (CySEC Licens Nr. 250/14).

Information om Plus500CY Ltd kan du även finna hos Svenska FinansmyndighetenKlicka här för att besöka FI:s företagsregister över företag och personer med tillstånd att erbjuda finansiella tjänster.

Summan av kardemumman är att Plus500 är ett reglerat och säkert val. De håller sig till de regler som gäller i Sverige och Europa och är under tillsyn av några av de största finansmyndigheter som finns.

Börja handla med Plus500

Öppna ett riktigt eller demokonto idag

Att öppna ett demokonto med låtsaspengar hos Plus500 tar bara några minuter och sedan har du tillgång till en mängd instrument för CFD-handel.

79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar

Överföringar hos Plus 500 – insättningar och uttag

Plus500 erbjuder bland annat Trustly och ApplePay. Det här är två populära metoder på den svenska marknaden.

Det går också att göra insättningar med:

  • Kreditkort
  • Banköverföringar
  • Elektroniska plånböcker som PayPal och Skrill

Viktigt att notera är att uttag måste genomföras med samma metod som används för insättningar. Tänk alltså igenom hur du vill ta ut pengar då du gör dig redo för din första insättning på Plus 500.

Support hos Plus 500

Plus500 är ett kundorienterat företag. De erbjuder support via online-chatt dygnet runt, året runt. Det är också möjligt att nå kundtjänsten med e-post. Det ska dock nämnas att du inte kan ringa supporten. Dessutom får du ta dina frågor på engelska.

På Plus500s hemsida finns det mycket information på svenska att ta del av. Du kan gå till deras hjälpsektion och skriva in ett ord som har med din fråga att göra. Det leder till flera möjliga förslag vilket snabbare ger dig svar på din fråga. Testa detta först innan du kontaktar supporten på engelska.

De erbjuder support via online-chat 24-7 året runt och det går även bra att nå kundttjänst via e-post. Dock går deras kundtjänst inte att nås per telefon.

Plus500 skatt

Mellan svenska skatteverket och Plus500 sker ingen direktrapportering. Det är kundens eget ansvar att rapportera och följa sitt lands skatteregler. Läs mer om svenska skatteregler för CFD här.

Du bör alltså tänka på att hålla koll på din handel så att du kan redovisa dina vinster då det blir dags att deklarera. Det här är inte svårt och något som de allra flesta bör klara av alldeles utmärkt.

Börja handla med Plus500

Öppna ett riktigt eller demokonto idag

Att öppna ett demokonto med låtsaspengar hos Plus500 tar bara några minuter och sedan har du tillgång till en mängd instrument för CFD-handel.

79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Sammanfattning – är Plus500 en bra mäklare?

Plus500 är en av de bättre CFD-mäklarna på marknaden. Tack vare Plus 500s storlek så kan den här nätmäklaren dra nytta av stordriftsfördelar. Du får viktiga plus som möjlighet till låga spreads, noll-provision och ett enormt stort utbud med mer än 2100 olika tillgångar att handla med.

För dig som tycker att svensk support och möjligheten att använda BankID eller mobilt bankID är viktigt så är kanske Plus500 inte det bästa alternativet utan Skilling. Men är du villig att bortse från ovan nämnda minus så är Plus500 en ledande CFD-mäklare och ett bra alternativ för dig som vill ha tillgång till en stor mängd olika tillgångar att handla med.

Riskvarning: 79% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Riskvarning: 79% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Vårt betyg: 7.7 av 10

Detaljer

Nedan har vi listat alla detaljer för Plus500.

Grundat år:

2008

Språk på siten:

32

Inbetalningssätt:

Trustly, Apple Pay, Banköverföring, PayPal, Skrill och Visa och Mastercard

Minsta insättning:

100 USD

Antal handelinstrument:

+2100 instrument. Se hela listan

Typer av handelinstrument:

CFDs på valutor, aktier, index, kryptovalutor, ETF:er, råvaror och optioner

Maximal hävstång:

Upp till 30

Antal valutapar:

60

Handla online och i din mobil

Plus500 erbjuder tre alternativ för handel: Du kan lada ner en stationär applikation till din dator eller handla CFDs direkt via en webbläsare eller ladda ner en mobilapplikation för den som önskar att handla i sin smartphone:

plus500 app

Skärmbilder från Plus500 – endast i illustrativt syfte

plus500 app
plus500 app
plus500 app
plus500 app
plus500 recension
plus500 app
Share