handla med kryptovalutor

Handla med kryptovalutor 2024 – köp och sälj enkelt med CFD online

Intresset för att handla med kryptovalutor såsom Bitcoin, Ethereum/Ether och Litecoin har ökat markant de senaste åren.

En möjlighet att positionera sig i kryptovalutor utan att behöva äga dem är genom att handla CFD-kontrakt som följer prisutvecklingen på kryptovalutor. Detta kan göras hos en CFD mäklare.

Handla kryptovalutor med CFD – vad är fördelarna?

Det finns ett flertal fördelar med att handla kryptovalutor med CFD:

  1. Snabbt och enkelt: Det snabbaste och enklaste sättet att handla med kryptovalutor är genom en CFD mäklare. Du behöver inte skapa en Wallet, även känt som digital plånbok, och sedan vända dig till en kryptobörs. Allt som behövs är att öppna ett konto hos en CFD mäklare.
  2. Utökad exponering med hjälp av hävstång: De flesta CFD mäklare erbjuder hävstång för dig som köper CFD:er i kryptovalutor. Detta innebär att du har möjligheten att få en större exponering mot en kryptovaluta än vad som skulle vara möjligt om du skulle köpa kryptovalutor direkt genom med en digital plånbok och en kryptobörs. CFD-mäklaren Skilling erbjuder en hävstång på 2:1 för kryptovalutor. Om en kryptovaluta handlas för $200 så skulle det bara krävas $100 (200/2=100) för att öppna positionen.
  3. Tjäna pengar både vid upp och nedgång: Då CFD:er (Contracts of Differece) är just spekulation i prisförändringar i en underliggande tillgång som bland annat kryptovalutor, är det möjligt att positionera sig även om man tror på en nedgång. Tror du på en uppgång går man lång. Om man tror på en nedgång så öppnar man en kort position.
  4. Hedging: Om du redan sedan tidigare har ett innehav av en viss kryptovaluta och nu ser ditt innehav minska i värde på grund av fallande kurs så har möjligheten att positionera sig i korta CFD-positioner i samma kryptovaluta. CFD:erna kommer att öka i värde vid en fortsatt nedgång och därmed kompensera för det fallande värdet av det tidigare införskaffade innehavet av kryptovaluta. I ett optimalt läge stänger man sina korta position när kryptovalutan är som svagast och tar hem en vinst från CFD:erna samtidigt som det ursprungliga innehavet i kryptovalutan börjar att öka i värde igen.

Börja handla med kryptovalutor

Hittills har det varit komplicerat och tidskrävande att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor.

För att köpa en Bitcoin har man varit tvungen att genomgå följande fyra steg:

  1. Skapa en plånbok (Wallet).
  2. Skapa ett konto hos en växlingssite, även kallat kryptobörs.
  3. Överföra pengar och endast därefter,
  4. Köpa Bitcoin.

I många fall kostar det att skapa en plånbok och växlingssiterna tar höga avgifter för köp- och säljtransaktioner.

En annan nackdel är att köpet inte sker direkt – ibland måste man vänta i flera timmar tills ordern gått igenom. Dessa faktorer har under en lång tid hindrat många som intresserat sig för att handla i kryptovalutor.

Det är därför vi rekommenderar handel med kryptovalutor med CFD:er istället.

Hos våra rekommenderade CFD mäklare kan du spekulera i Bitcoin och andra kryptovalutor, snabbt och enkelt i ett och samma tradingkonto.

Istället för att köpa en kryptovaluta och endast tjäna vid uppgång, öppnar du positioner i CFD:er kopplade till den kryptovaluta du väljer.

Tror du på uppgång öppnar du en lång position. Tror du på att en viss kryptovaluta kommer att falla i värde öppnar du en kort position.

Vill du utnyttja hävstång för dina positioner för att öka din exponering så kan du få en hävstång på 2:1 – det vill säga fördubbla din exponering.

Handla kryptovalutor med CFD

Om du är nybörjare och vill handla med kryptovalutor kan du använda en CFD-mäklare. Då du inte behöver gå igenom processen att köpa och hålla faktisk kryptovaluta.

Ett bra första steg är att skapa ett demokonto hos en CFD-mäklare för att först prova på att handla kryptovalutor med fiktiva pengar.

CFD-handeln gör det i princip möjligt att du äger ett kontrakt som följer priset på kryptovalutan i fråga

Om du letar efter det snabbaste sättet att tjäna pengar med kryptovalutor, prova kryptovalutor där investerare köper och säljer order. Den höga volatiliteten i Bitcoin och andra kryptovalutor ger en berg-och dalbaneffekt som är idealisk för dagliga affärer, eftersom du har en chans att göra en bra vinst vissa dagar och inte andra.

Därför är det upp till dig att hitta den typ av rörelse du behöver se på några timmar för att möjliggöra lönsam intradagshandel. Det bästa sättet att göra detta är att hålla sig till de parningar som ovanstående kryptor har, för du kan vara säker på att du har ett bra antal rörelser under dagen, vilket gör din kryptohandel lönsam. Du kan skanna marknaden på handelsplattformen Skilling och se om kryptovalutapar fungerar mycket bra när det gäller räckvidd och rörelse. Några av dem har större volatilitet och handelsvolymer är Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Zcash, Dash, Ripple, XRP och dessa är bra alternativ om du vill handla med kryptovalutor. 

Ett av de nya och revolutionerande sätten som exempelvis nätmäklaren Skilling kan erbjuda sina kunder är handel med kryptovalutor med CFD. Återförsäljare har säkert en eller flera digitala plånböcker för att lagra och byta kryptomynt de har köpt. På det här sättet skyddas handlare från cyberstöld och hackerattacker på börssidor. Eftersom dessa plånböcker kräver att du bedriver din verksamhet via en online-handelsplattform för CFD som är säkerställd med vår SSL, kan detta visa sig vara ett utmärkt sätt att undvika potentiell hackarstöld vid handel genom vanliga kryptoplånböcker.

Prisspekulation med kryptovalutor
Kryptohandeln handlar i allmänhet om att spekulera i priset snarare än att äga det faktiska myntet. De kan sträcka sig från en kortvarig – medellång sikt – till långsiktig handelsstrategi till en långsiktig, högriskstrategi, lågavkastningsstrategi, helt beroende på hur du väljer att handla enligt din strategi. Regeln “köp lågt, sälj högt” är en grundläggande formel för handel och den gäller även när kryptovalutans prismönster har flyttat sig under en viss prispunkt. Beroende på storleken på ditt kapital kan du hitta en kryptovaluta som passar dina behov och dina affärer.

Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningsmaterial för att läsa mer om hur du kan handla kort i nedgång:

Skilling - Bästa Mäklaren 2024 – BankID och Swish – Svensk kundtjänst - Klicka här för att läsa mer
IG Europe - Världens största CFD mäklare – Mer än 17 000 tillgångar – Erbjuder även Optioner och Turbowarranter - Besök IG

Share