Lektion 1 – Vad är en CFD?

Reklaminformation till våra läsare: Denna artikel inkluderar sponsrade reklamlänkar till våra mäklarpartners. CFDHandelSverige.se använder intäkter från dessa sponsrade länkar för att förbättra och förnya vår site.

Contract for difference (CFD) är en allmänt erkänd derivatprodukt som härleder sitt pris från den underliggande finansiella instrumentet som handlas, exempelvis aktier, index, valutapar eller råvaror. Om du till exempel vill handla med aktier från SKF (OMX: SKF) och den nuvarande SKF-kursen var 189 kr skulle en CFD-handel med samma aktie också 189kr.

CFD på SKF kommer att försöka spegla prestanda för den underliggande aktien hela tiden och därför liknar CFD handelns normala förhållanden med den stora skillnaden att du endast behöver en del av värdet av positionen som kontantinsats. Det finns några andra subtila skillnader med CFD som hävstångseffekt och alla som vill köpa och sälja denna produkt borde definitivt överväga riskerna med CFD-handel.

<Är CFD lämpliga för nybörjare?

Det är en bra fråga om du ska handla CFD om du är nybörjare. Nyckeln till någon finansiell produkt är att se till att du har en grundlig förståelse för vad som är inblandat innan du börjar handla.

Så du måste veta vad en CFD är, vilken risk som är förknippad och vilka fördelar CFD har och därefter ta ett beslut om du vill handla med dem. Med en grundlig förståelse av vad CFD-handel handlar om kan du då bestämma om produkten är för dig. Vår gratis CFD-kurs kan hjälpa dig att med just dessa aspekter.

Vi hoppas att vår artikel om vad en CFD är har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:er:

AvaTrade – Vinnare i vårt mäklartest 2019 – Klicka här för att läsa mer

XM – Fullservicemäklare med låga avgifter – Klicka här för att läsa mer

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Användarvillkor

För att använda CFDHandelSverige.se ber vi dig noga läsa igen och godkänna följande användarvillkor:

Riskvarning: Jag som användare av CFDHandelSverige.se är införstådd med att CFD:er är komplexa instrument och innebär en stor risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstångseffekten. 76.2% av handelns individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med någon av våra mäklarpartners. Du bör överväga om du förstår hur CFD:er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Ansvarsfrihet: Jag som användare av CFDHandelSverige.se är införstådd med att information, detaljer, bilder, grafik och artikelförfattarnas åsikter som presenteras på CFDHandelSverige.se är inte finansiell rådgivning utan generell information om CFD. Du bör alltid noggrant överväga och metoder och förhållningssätt till CFD som presenteras i våra artiklar passar just dig och din riskprofil. CFDHandelSverige.se kan inte hållas juridiskt ansvariga för eventuella förluster och skador som eventuellt kan uppstå genom att förlita sig på information eller åsikter som presenteras på CFDHandelSverige.se. Jag som användare av CFDHandelSverige.se är införstådd med att information som finns på CFDHandelSverige.se är inte uppdaterad varje dag och kan i vissa tillfällen inte vara korrekt.