Lektion 1 – Vad är en CFD?

Contract for difference (CFD) är en allmänt erkänd derivatprodukt som härleder sitt pris från den underliggande finansiella instrumentet som handlas, exempelvis aktier, index, valutapar eller råvaror. Om du till exempel vill handla med aktier från SKF (OMX: SKF) och den nuvarande SKF-kursen var 189 kr skulle en CFD-handel med samma aktie också 189kr.

CFD på SKF kommer att försöka spegla prestanda för den underliggande aktien hela tiden och därför liknar CFD handelns normala förhållanden med den stora skillnaden att du endast behöver en del av värdet av positionen som kontantinsats. Det finns några andra subtila skillnader med CFD som hävstångseffekt och alla som vill köpa och sälja denna produkt borde definitivt överväga riskerna med CFD-handel.

<Är CFD lämpliga för nybörjare?

Det är en bra fråga om du ska handla CFD om du är nybörjare. Nyckeln till någon finansiell produkt är att se till att du har en grundlig förståelse för vad som är inblandat innan du börjar handla.

Så du måste veta vad en CFD är, vilken risk som är förknippad och vilka fördelar CFD har och därefter ta ett beslut om du vill handla med dem. Med en grundlig förståelse av vad CFD-handel handlar om kan du då bestämma om produkten är för dig. Vår gratis CFD-kurs kan hjälpa dig att med just dessa aspekter.

Vi hoppas att vår artikel om vad en CFD är har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:er:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Share