IG Markets

Recension & omdöme av IG (f.d IG markets) | Är IG Sveriges bästa mäklare?

IGIG, som tills häromåret gick under namnet IG Markets, är utan tvekan en av Sveriges absolut ledande CFD- och Forexmäklare. IG har sedan flera år tillbaka närvaro i Sverige i form av ett kontor i Stockholm. Tradingmäklaren har skapat sig en stor svensk kundbas och har intagit en ledande position på svenska tradingmarknaden online.

IG är också marknadsledande utanför Sverige. Sett till omsättning så är IG världens största mäklare inom CFD-handel. I denna recension av IG förklarar vi varför vi rekommenderar denna nätmäklare för dig som är intresserad av att handla CFD och valuta.

I denna recension förklarar vi varför vi rekommenderar IG för dig som är intresserad av att handla CFD och valuta.

Störst i världen inom CFD-handel

IG är världens största CFD-mäklare sett till omsättning och det är föga förvånande. Hos IG får du möjligheten att handla CFD med över 17 000 olika tillgångar på mäklarens egenutvecklade webbaserade handelsplattform.

Du kan också välja att använda dig av flera andra handelsplattformer som erbjuds av IG. De har tagit fram olika varianter såsom MetaTrader4, och IG:s prisbelönta mobilappar som är riktigt väl anpassade för dig som vill syssla med trading på mobilen.

Flexibiliteten vad gäller plattform är viktigt att notera. Men också något som kräver att du sätter dig in i alternativen och funderar lite på vad som skulle kunna fungera bäst för dig.

IG Academy och riskhanteringsverktyg

Med högkvalitativt utbildningsmaterial och analyser som få CFD mäklare kan slå, får du som kund tillgång till senaste nytt och analyser från experter. IG gör allt för att du ska kunna fatta informerade tradingbeslut. Du kan handla på ett upplyst sätt utan att behöva dammsuga nätet efter den viktigaste informationen.

Hos IG får du tillgång till verktyg och tjänster för riskhantering, något som kan vara till en stor fördel när du tar tradingbeslut. Samtidigt som du får möjlighet till en bättre hävstång än vad många andra nätmäklare kan erbjuda kan du minska på risken som detta innebär.

Vi rekommenderar att du ser igenom alla riskhanteringsverktyg som IG erbjuder för att få en tryggare trading med CFDer. Några exempel på hur de skapar en tryggare trading för dig är:

  • Skydd mot negativ kontobalans – IG kan återställa ditt konto då det går på minus till noll igen utan att detta kostar något extra.
  • Automatiska stopp- och limit-orders gör att du kan sätta en nivå som din position ska stängas på. Det gör att du minskar risken för förluster och vissa fall säkrar vinster.
  • IG har ett säkerhetskrav vad gäller summan på ditt konto. Det gör att dina positioner kan stängas om du inte har ett saldo som räcker för dem.
  • Du kan också få larm om förändringar och när pris rör på sig. Det gör att du snabbt har koll på ändringar och att du kan agera då du tycker att det är ditt bästa alternativ.
  • Det finns också så kallade garanterade stopp för CFDer och mer. Det här är ett skydd mot slippage. Du behöver inte betala något extra för att placera de här stoppen. Det finns dock en premie som du får betala om ett satt stopp skulle aktiveras.

Svensk kundservice

G har en hjälpsam och svensktalande kundservice. Kundtjänsten kan nås via live-chatt, mejl och telefon. Den har goda öppettider. Du kan komma i kontakt med supporten från klockan 09.00 till 18.00 på vardagar. Då finns det personer som talar svenska på plats.

Om du inte har något emot att prata på engelska får du support dygnet runt under veckodagar. På lördagar och fredagar finns supporten på plats mellan klockan 09.00 och klockan 23.00.

IG:s svensktalande kundservice kommunicerar med chatt, email såväl som med telefon. Det är sällan långa väntetider men det beror förstås lite på när du kontaktar supporten. Notera att många frågor svaras direkt på IG:s hemsida. Givetvis på svenska!

Vi uppskattar framförallt IG:s live-chatt där svar gavs på de flesta av våra frågor på ett snabbt och smidigt sätt. För de svårare frågor fick vi svar på via mejl samma dag. Just mejl kan faktiskt vara ett bra alternativ om du har en lite klurigare fråga. Mejl ger dig ju ett fortsatt skriftligt underlag om du behöver diskutera saken vidare med IG eller med andra.

Trading med IG i över 17 000 olika tillgångar

I likhet med andra CFD-mäklare så erbjuder IG CFD-kontrakt som följer aktier, index, råvaror, valutor, och kryptovalutor. Men där tar likheterna slut.

Till skillnad från de flesta andra CFD-aktörerna som finns ute på marknaden så är IG:s utbud avsevärt större. Det är riktigt imponerande och något som får oss att uppleva IG som bästa nätmäklare för dig som vill ha variation och nya möjligheter. Hos IG kan du till exempel handla CFDer i mer än 16 000 olika aktier. Det är få andra CFD-mäklare erbjuder lika många aktieslag.

Hos IG kan du även handla i det som mäklaren definierar som andra marknader.

Dessa marknader inkluderar CFDer som följer specifika sektorer, börshandlade fonder (ETFer), räntor, obligationer och volatilitetsindex. Detta unika utbud av sektorspecifika CFD-kontrakt gör IG till en unik mäklare.

Om du har specifika behov och har ett särskilt intresse av lite ovanligare marknader så är IG en bra start. Chansen att du finner det du är ute efter är mycket god. Detta särskilt för dig som har en lite mindre budget och behöver ett god hävstång.

 

Börja handla hos IG

Öppna ett riktigt eller demokonto idag

Att öppna ett konto hos IG tar bara några minuter och sedan har du tillgång till över 17 000 olika instrument att handla med.

79% av alla privata placerare förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören.

Handelsplattformar hos IG

Hos IG har du flera olika handelsplattformer att välja mellan. Vi ska ta en titt på dessa så att du får en bättre uppfattning av vad det handlar om.

  • IG:s unika handelsplattform:IG:s egenutvecklade webbaserade handelsplattform är fullspäckad med analysverktyg, nyhetsflöden och direktsändningar i IG:s egen tv-kanal, en ekonomisk kalender och signaler. Handelsplattformen finns tillgänglig för både Android och iOS. Många använder denna plattform både för dator och mobil.
  • ProRealTime (PRT): PRT är ett avancerat diagrampaket som passar traders som använder tekniska diagram. PRT erbjuder kraftfulla bevakningsverktyg, smidig åtkomst och avancerade analysresurser. Mycket bra för dig som vill ha en enkel tillgång till analys för din trading.
  • MetaTrader4: MT4 är världens kanske populäraste tredjepartsplattform för CFD- och valutahandel. Det finns också MT4 experter som är redo att hjälpa dig dygnet runt då du använder dig av denna plattform.
  • L2 Dealer: Denna handelsplattform ger dig tillgång till Direct Market Access (DMA) och praktiska verktyg, som bevakningslistor, kurslarm och ordrar.
  • Progressiv webbapp (PWA): IG:s unika initiativ som ger dig tillgång till en handelsplattform utan att behöva använda dig av en extern appbutik.

IG – En reglerad, pålitlig och säker CFD-mäklare

IG har mer än 45 år av erfarenhet från tradingbranschen. Moderbolaget IG Markets Ltd handlas på London Stock Exchange och är ett FTSE 250-företag, något som innebär att företaget står under noggrann uppsyn.

Det här är ju också något som innebär att IG är ett välkänt namn. De är väl beprövade och har under årens lopp kunnat vässa sina produkter. Det ser vi ju inte minst i form av de olika plattformar som är tillgängliga via IG. Erfarenheten är viktig och deras välkända namn är också en trygghet.

IG innehar licens och är reglerat av ett flertal olika aktörer i Europa, däribland BaFin – Tysklands motsvarighet till den svenska Finansmyndigheten och Deutsche Bundesbank – Tysklands statsbank. IG är med andra ord ett mycket seriöst och säkert alternativ.

Vi vill också påpeka att svenska och andra EU-baserade kunder drar nytta av ett investerarskydd på upp till €20,000 via IG:s tysk-registrerade bolag IG Europe GmbH.

Enormt utbud av hävstångsprodukter: CFD, optioner och turbowarranter

IG är inte bara världsledande när det gäller sitt stora utbud som inkluderar mer än 17 000 tillgångar. Här får vi också en variation som är minst lika imponerande.

IG erbjuder många olika finansiella hävstångsprodukter såsom vanilla-optioner, barriers, eller barrier-optioner, och turbowarranter.

Dessa är, precis som CFD-kontrakt och valutapar, dynamiska och spännande hävstångsprodukter som passar för placeringar med en kortare tidshorisont.

Turbowarranter IG

Få andra CFD och valutamäklare erbjuder ett så stort utbud av andra finansiella produkter. Det här är något som återigen gör IG till en unik tradingmäklare.

Speciellt turbowarranter, även kallat Turbo24, är ovanliga att finna på marknaden och placerar IG i ledande position inom warrantsegmentet. För svenskar som vill ha en trygg plattform med den här typen av variation är IG svårslagen.

Vad är då en turbowarrant?

Kortfattat så är en turbowarrant ett marknadsnoterat värdepapper som handlas dygnet runt i ett investeringssparkonto (ISK).

Du bestämmer själv din hävstång och du kan själv begränsa din risk i varje position genom att själv välja en knock-out nivå.

Handeln är courtagefri och du får möjlighet att handla på ett flertal populära marknader såsom index, råvaror och valuta med Turbo24, även när marknaderna är stängda. Det ger en mycket fin flexibilitet som gör att du kan syssla med din trading precis när det passar dig bäst.

Insättningar och uttag hos IG

Hos IG går det snabbt och det är enkelt att utföra både in- och utbetalningar. IG har ett betalningssystem som du kommer att känna igen från andra plattformar online.

Du kan sätta in pengar med metoder som Maestro, Visa, Electron, MasterCard och Visa. Du kan också skicka pengar med PayPal eller använda en helt vanlig banköverföring.

När du vill ta ut pengar är det lika smidigt. Beroende på uttagsmetod kan det gå mycket snabbt. Dessutom kan du ta ut pengar från ditt IG konto kostnadsfritt.

Viktigt att notera i sammanhanget är att IG enligt gällande branschstandard endast accepterar transaktioner från konton som ägs av samma person som tradingkontot tillhör. Det är ytterligare ett bevis på deras seriositet.

Börja handla hos IG

Öppna ett riktigt eller demokonto idag

Att öppna ett konto hos IG tar bara några minuter och sedan har du tillgång till över 17 000 instrument att handla med.

Demokonto hos IG – ta första steget med 100 000 SEK i virtuella medel

IG erbjuder ett kostnadsfritt demokonto med 100 000 SEK i låtsaspengar.

I detta demokonto får du möjligheten att handla i mer än 17 000 olika tillgångar med CFDer. Du mottar även exklusivt utbildningsmaterial från IG Academy. Kombinationen är väldigt klok. Du får ju hands-on utbildning.

Att skapa ett demokonto hos IG är, anser vi på CFD Handel Sverige, det bästa sättet att komma igång för att prova på CFD-handel om du saknar tidigare erfarenhet. Att skapa ett demokonto är också en utmärkt möjlighet att testa IG:s handelsplattform.

Därmed kan vi också se mening med att börja med demokonto även om du har tidigare erfarenhet av att handla med CFDer. Med demokontot kan du ju snabbt få inblick i IG:s struktur. Då blir det mycket lättare att handla när du väl vill sätta igång på riktigt.

Risken för att du inte skulle uppskatta IG:s tjänst är mycket liten. Men om du nu av någon anledning inte blir nöjd så har du ju verkligen inte förlorat något på att testa med ett demokonto.

Är du intresserad av att omedelbart få tillgång till ett demokonto och börja handla med 100 000 SEK? Besök då IG för att läsa mer.

Sammanfattning av vår IG recension 2024

Vi på CFD Handel Sverige rekommenderar varmt IG för trading online. IG erbjuder en rad viktiga fördelar såsom ett enormt utbud av tillgångar för CFD-handel. IG:s utbud inkluderar även svårfunna tillgångar såsom obligationer och räntor.

Det här är en godisbutik för dig som vill ha lite mer av din CFD-handel och som gärna testar nya marknader. Att du samtidigt får fina stöd i form av verktyg för att minska risker är ju fenomenalt.

Vi ser även positivt på det stora utbudet av handelsplattformar som IG erbjuder, samt faktumet att mäklaren erbjuder högkvalitativ kundservice på svenska och utbildningsmaterial av hög kvalitet.

IG är också en utmärkt mäklare att använda sig av om du skulle vara intresserad av att handla med andra hävstångsprodukter såsom turbowarranter och optioner. Du kan helt klart utveckla din trading med denna nätmäklare.

Med mer än 45 års erfarenhet och ett enormt utbud så är IG utan tvekan en beprövad och världsledande mäklare. De är säkra, trygga och ett mycket bra val både för dig som är ny på CFD handel och för dig som vill ta nästa steg!

Börja handla hos IG

Öppna ett riktigt eller demokonto idag

Att öppna ett konto hos IG tar bara några minuter och sedan har du tillgång till över 17 000 instrument att handla med.

Vårt betyg: 9 av 10

Detaljer:

IG är en tradingmäklare som tillhandahåller handel i flera olika typer av tillgångar. Utöver marknadens största utbud av CFDs erbjuder IG även andra hävstångsprodukter såsom Turbowarranter och olika typer av optioner.

Nedan har vi listat alla detaljer för IG.

Grundat år:

1974

Språk på siten:

21 – inklusive svenska

Kontaktsätt för support:

Live-chat, Email och telefon

Överföringsmetoder:

Banköverföring, PayPal, Skrill, Neteller och konto/kreditkort

Minsta insättning:

$250USD (3000 SEK)

Antal instrument:

Mer än 17 000 tillgångar

Typer av tillgångar:

Aktier, index, valutor, kryptovalutor, ETFs, råvaror, räntepapper, obligationer, sektor-specifika CFDs

Maximal hävstång:

Upp till 30

Antal valutapar:

Mer än 80 olika valutapar

Spreads hos IG:

Valutor: från 0.6 punkter
Råvaror: från 0.3 punkter
Index: från 0.5 punkter
Kryptovalutor: från 1.2 punkter
Aktier: courtage istället för spread

Handla online och i din mobil

På IG kan man handla via 6 olika tradingplattformar. Allt ifrån IGs egna webbbaserade version till flera olika mobilapplikationer och specialplattformar som MetaTrader4.

Fler skärmbilder:

IG CFD-aktier
Share