IG Markets

Recension & omdöme av IG (f.d IG markets) | Är IG Sveriges bästa mäklare?

IGIG, som tills häromåret gick under namnet IG Markets, är utan tvekan en av sveriges absolut ledande CFD- och Forexmäklare. IG har sedan flera år tillbaka närvaro i Sverige i form av ett kontor i Stockholm. Tradingmäklaren har skapat sig en stor svensk kundbas och intagit en ledande position i Sverige.

Men även utanför Sverige så är IG marknadsledande. Sett till omsättning så är IG världens största mäklare inom CFD-handel.

I denna recension förklarar vi varför vi rekommenderar IG för dig som är intresserad av att handla CFD och valuta.

Störst i världen inom CFD-handel

IG är världens största CFD-mäklare sett till omsättning och det är föga förvånande. Hos IG får du möjligheten att handla CFD med över 17 000 olika tillgångar på mäklarens egenutvecklade webb-baserad handelsplatform, eller genom att använda sig av en rad andra handelsplattformer som erbjuds, såsom MetaTrader4, och IGs prisbelönta mobilappar.

IG Academy och riskhanteringsverktyg

Med högkvalitativt utbildningsmaterial och analyser som få CFD-mäklare kan slå, får du som kund tillgång till senaste nytt och analyser från experter – allt för att du ska kunna ta informerade tradingbeslut.

Hos IG får du tillgång till verktyg och tjänster för riskhantering, något som kan vara till en fördel när tar tradingbeslut.

Svensk kundservice

IG har en hjälpsam och svensktalande kundservice. Kundservice kan nås via live-chat, mejl och telefon och är tillgängliga dygnet runt från kl. 09.00 på lördagar till kl. 23.00 på fredagar. IGs svensktalande kundservice finns tillgänglig på telefon måndag till fredag kl. 9-18.

Vi uppskattar framförallt IGs live-chat där svar gavs på de flesta av våra frågor. För de svårare frågor fick vi svar på via mejl samma dag.

Trading med IG i över 17 000 olika tillgångar

I likhet med andra CFD-mäklare så erbjuder IG CFD-kontrakt som följer aktier, index, råvaror, valutor, och kryptovalutor. Men där tar likheterna slut.

Till skillnad från de flesta andra CFD-aktörerna som finns ute på marknaden så är IGs utbud avsevärt större.

Hos IG kan du till exempel handla CFDs i mer än 16 000 olika aktier – få andra CFD-mäklare erbjuder lika många aktieslag .

Hos IG kan du även handla i det som mäklaren definierar som andra marknader.

Dessa marknader inkluderar CFDs som följer specifika sektorer, börshandlade fonder (ETFs), räntor, obligationer och volatilitetsindex. Detta unika utbud av sektorspecifika CFD-kontrakt gör IG till en unik mäklare.

Börja handla hos IG

Öppna ett riktigt eller demokonto idag

Att öppna ett konto hos IG tar bara några minuter och sedan har du tillgång till över 17 000 olika instrument att handla med.

73% av alla privata placerare förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören.

Handelsplattformar hos IG

Hos IG har du flera olika handelsplattformer att välja mellan.

  • IGs unika handelsplattform: IGs egenutvecklade webbaserade handelsplattform är fullspäckad med analysverktyg, nyhetsflöden och direktsändningar i IGs egen tv-kanal, en ekonomisk kalender och signaler. Handelsplattformen finns tillgänglig för både Android och iOS.

  • ProRealTime (PRT): PRT är ett avancerat diagrampaket som passar traders som använder tekniska diagram. PRT erbjuder kraftfulla bevakningsverktyg, smidig åtkomst och avancerade analysresurser.

  • MetaTrader4: MT4 är världens kanske populäraste tredjepartsplattform för CFD- och valutahandel.

  • L2 Dealer: Denna handelsplattform ger dig tillgång till Direct Market Access (DMA) och praktiska verktyg, som bevakningslistor, kurslarm och ordrar.

  • Progressiv webbapp (PWA): IGs unika initiativ som ger dig tillgång till en handelsplattform utan att behöva använda dig av en extern appbutik.

IG – en reglerad, pålitlig och säker CFD-mäklare

IG har mer än 45 år av erfarenhet från tradingbranschen. Moderbolaget IG Markets Ltd handlas på London Stock Exchange och är ett FTSE 250-företag, något som innebär att företaget står under hård uppsyn.

IG innehar licens och är reglerat av ett flertal olika aktörer i Europa, däribland BaFin – tysklands motsvarighet till den svenska Finansmyndigheten och Deutsche Bundesbank – tysklands statsbank.

Svenska och andra EU-baserade kunder drar nytta av ett investerarskydd på upp till €20.000 via IGs tysk-registrerade bolag IG Europe GmbH.

Enormt utbud av hävstångsprodukter: CFD, optioner och turbowarranter

IG är inte bara världsledande när det gäller sitt stora utbud som inkluderar mer än 17 000 tillgångar.

IG erbjuder även en rad andra finansiella hävstångsprodukter såsom vanilla-optioner, barriers, eller barrier-optioner, och turbowarranter.

Dessa är, precis som CFD-kontrakt och valutapar, dynamiska och spännande hävstångsprodukter som passar för placeringar med en kortare tidshorisont. Turbowarranter IG

Få andra CFD och valutamäklare erbjuder ett så stort utbud av andra finansiella produkter, något som återigen gör IG till en unik tradingmäklare.

Speciellt turbowarranter, även kallat Turbo24, är ovanliga att finna på marknaden och placerar IG i ledande position inom warrantsegmentet.

Vad är då en turbowarrant? Kortfattat så är en turbowarrant ett marknadsnoterat värdepapper som handlas dygnet runt i ett investeringssparkonto (ISK).

Du bestämmer själv din hävstång och kan själv begränsa din risk i varje position genom att själv välja en knock-out nivå.

Handeln är courtagefri och handla på ett flertal populära marknader såsom index, råvaror och valuta med Turbo24, även när marknaderna är stängda.

Insättningar och uttag hos IG

Hos IG går det snabbt och enkelt att uföra både in- och utbetalningar.

Inbetalningar görs med Maestro, Visa, Electron, MasterCardd och Visa. Även Paypal och banköverföringar går bra. Att genomföra uttag hos IG går smidigt och är kostnadsfritt.

Enligt gällande branschstandard så accepterar IG endast transaktioner från konton som ägs av samma person som tradingkontot tillhör.

Börja handla hos IG

Öppna ett riktigt eller demokonto idag

Att öppna ett konto hos IG tar bara några minuter och sedan har du tillgång till över 17 000 instrument att handla med.

Demokonto hos IG – ta första steget med 100 000 SEK i virtuella medel

IG erbjuder ett kostnadsfritt demokonto med 100 000 SEK i låtsaspengar.

I detta demokonto får du möjligheten att handla i mer än 17 000 olika tillgångar med CFDs. Du mottar även exklusivt utbildningsmaterial från IG Academy.

Att skapa ett demokonto hos IG är, anser vi på CFD Handel Sverige, det bästa sättet att komma igång för att prova på CFD-handel om du saknar tidigare erfarenhet. Att skapa ett demokonto är också en utmärkt möjlighet att testa IGs handelsplattform.

Är du intresserad av att omedelbart få tillgång till ett demokonto och börja handla med 100 000 SEK? Besök då IG för att läsa mer.

Sammanfattning av vår IG recension 2021

Vi på CFD Handel Sverige rekommenderar varmt IG. IG erbjuder en rad fördelar såsom ett enormt utbud av tillgångar för CFD-handel. IGs utbud inkluderar även svårfunna tillgångar såsom obligationer och räntor.

Vi ser även positivt på det stora utbudet av handelsplattformar som IG erbjuder, samt faktumet att mäklaren erbjuder högkvalitativ kundservice på svenska samt erbjuder utbildningsmaterial av hög kvalitet.

IG är också en utmärkt mäklare att använda sig av om du skulle vara intresserad av att handla med andra hävstångsprodukter såsom turbowarranter och optioner.

Med mer än 45 års erfarenhet och ett enormt utbud så är IG utan tvekan en beprövad och världsledande mäklare.

Börja handla hos IG

Öppna ett riktigt eller demokonto idag

Att öppna ett konto hos IG tar bara några minuter och sedan har du tillgång till över 17 000 instrument att handla med.

Vårt betyg: 9 av 10

Detaljer:

IG är en tradingmäklare som tillhandahåller handel i flera olika typer av tillgångar. Utöver marknadens största utbud av CFDs erbjuder IG även andra hävstångsprodukter såsom Turbowarranter och olika typer av optioner.

Nedan har vi listat alla detaljer för IG.

Grundat år:

1974

Språk på siten:

21 – inklusive svenska

Kontaktsätt för support:

Live-chat, Email och telefon

Överföringsmetoder:

Banköverföring, PayPal, Skrill, Neteller och konto/kreditkort

Minsta insättning:

$250USD (3000 SEK)

Antal instrument:

Mer än 17 000 tillgångar

Typer av tillgångar:

Aktier, index, valutor, kryptovalutor, ETFs, råvaror, räntepapper, obligationer, sektor-specifika CFDs

Maximal hävstång:

Upp till 30

Antal valutapar:

Mer än 80 olika valutapar

Spreads hos IG:

Valutor: från 0.6 punkter
Råvaror: från 0.3 punkter
Index: från 0.5 punkter
Kryptovalutor: från 1.2 punkter
Aktier: Ingen spread utan courtage

Handla online och i din mobil

På IG kan man handla via 6 olika tradingplattformar. Allt ifrån IGs egna webbbaserade version till flera olika mobilapplikationer och specialplattformar som MetaTrader4.

Fler skärmbilder:

IG CFD-aktier
Share