eToro Recension

Introduktion till eToro

eToro är en CFD-mäklare med specialinriktning på vad som kallas för social handel där du kan följa andra handlares trades och till och med kopiera dessa. eToro regleras på Cypern av Securities & Exchange Commission (CySEC) och i Storbritannien av Financial Conduct Authority (FCA). Mäklaren grundades i Israel 2007 av bröderna Yoni och Ronen Assia och har vuxit till en global ledare för social handel och investeringar med över 4,5 miljoner användare i mer än 170 länder.

eToro siktar på att göra de finansiella marknaderna mer tillgängliga för fler människor och för att uppnå detta mål erbjuder de en helt integrerad lösning: mäklare och socialt nätverk. I ett nötskal innebär det att kunder kan använda eToro att handla, ansluta sig till andra handlare och investerare, diskutera handelsstrategier och automatiskt kopiera portföljprestandan hos de handlare som de väljer.

Börja handla med eToro

Öppna ett riktigt eller demokonto idag

Att öppna ett konto på eToro tar bara några minuter och sedan har du tillgång till över 2200 handelsbara instrument.

Handelsplattformen

På eToro får varje handlare automatiskt postat de deals de gör till sina profiler, eller som eToro kallar för “väggar”, och andra personer på plattformen kan automatiskt analysera dessa och om de vill lägga till dessa i sin portfölj för att följa orginalhandlarens strategier.

Om du vill veta mer eller interagera med en viss handlare, klicka bara på hans eller hennes profil. Flikflödet ger dig känslan av ett helt öppet socialt nätverk. Du kan läsa de senaste kommentarerna och om du tycker om det, lägg till egna eller andra personers kommentarer. Under statistikfliken kan du se detaljerad statistik över utvecklingen i handlarens portfölj, data om kopiorns antalutveckling under de senaste 7 dagarna och totalt AUM (Asset Under Management). Fliken Portfolio visar de affärer som för närvarande är öppna och de senaste affärerna under det senaste året. Diagrammet visar hur ett hypotetiskt $ 1.000 kopiakonto skulle ha gått under de senaste 12 månaderna.

etoro social handel

Du kan börja kopiera med så lite som $ 100 och när som helst kan du kopiera upp till 20 olika investerare. CopyTrader-systemet ger dig två alternativ för kopiering:

1. Kopiera alla branscher, inklusive de redan öppna positionerna (som öppnas med de marknadspriser som finns tillgängliga vid kopieringstidpunkten, inte de där originalverksamheten öppnades)

2. kopia bara nya affärer, vilket innebär att endast affärer öppnas efter det att kopieringsåtgärden startat öppnas i ditt konto.

Ett mycket viktigt riskhanteringsverktyg representeras av funktionen Copy Stop Loss (CSL). Ställ in som standard vid 40%, du kan manuellt justera den från 5% till 95%. Det innebär att du alltid kontrollerar den maximala procentandel av kopieringsbalans som är i riskzonen. Om du till exempel kopierar Popular Investor A med $ 1000 och ställer in CSL till 50%, så är ditt nuvarande eget kapital inklusive vinsten / förlusten över alla affärer sjunkande till $ 500 och hela kopiaaffären blir stängd.

Börja handla med eToro

Öppna ett riktigt eller demokonto idag

Att öppna ett konto på eToro tar bara några minuter och sedan har du tillgång till över 2200 handelsbara instrument.

Finansiella instrument

Hos eToro kan du handla med CFDs som är kopplade till derivat för valutor, aktier, index, ETFs, kryptovalutor, råvaror och obligationer.

Hävstång och spreads

eToro ger upp till 400 i hävstångseffekt dvs i leverage. Normal spread hos eToro för de större valutaparen är 3 till 4 PIPs.

Reglering

eToro regleras på Cypern av Securities & Exchange Commission (CySEC) och i Storbritannien av Financial Conduct Authority (FCA).

Insättningar och uttag

eToro accepterar inbetalningar via alla de mest populära betalningsmetoderna som tex. banköverföring, kreditkort, e-plånböcker (till exempel PayPal, Skrill och Neteller) och betalkort. Det är går snabbt och enkelt att göra insättningar och inga avgifter tas.

Uttag görs med samma metod som den ursprungliga insättningen. Återigen finns inga avgifter för uttag och de kan göras när som helst.

Kundtjänst

Om du någonsin har en fråga om ditt eToro-konto eller hur du kan få mer ut av det här sociala handelsnätverket, erbjuder leverantören en omfattande hjälpavdelning på webbplatsen. Där hittar du svaren på hundratals vanliga frågor om handel med eToro. Om du inte hittar svaret du söker kan du ställa en fråga på eToros kundservicevägg (tillgänglig 24/5) eller öppna en support ticket online.

Börja handla med eToro

Öppna ett riktigt eller demokonto idag

Att öppna ett konto på eToro tar bara några minuter och sedan har du tillgång till över 2200 handelsbara instrument.

Sammanfattningsvis

eToro är helt klart den ledande sociala handelsplattformen för CFD online och även fast detta handelssätt genom att kopia andras affärer kanske tilltalar några skulle vi kanske inte kalla det för en renodlad mäklare. Men om du gillar att få inspiration från andra handlare och diskutera trades har du hittat helt rätt.

Även fast eToro inte har några fasta avgifter så deras spreads relativt höga jämfört  med andra mäklare och kundtjänstalternativen kan kännas lite opersonligt. Plattformen finns heller inte på svenska vilket är ett minus genomfört med Markets.com eller Plus500.

Vårt betyg: 6.3 av 10

Detaljer

Nedan har vi listat alla detaljer för eToro.

Grundat år:

2007

Språk på siten:

13 (OBS! Ej Svenska dock Engelska)

Kontaktsätt för support:

Supportvägg och tickets

Inbetalningssätt:

Banköverföring, PayPal, Skrill, Neteller och konto/kreditkort

Minsta insättning:

50 USD (runt 420 SEK)

Antal handelinstrument:
Antal handelinstrument:

Valutor, aktier, index, kryptovalutor, ETFs, råvaror och obligationer

Maximal hävstång:

Upp till 400

Antal valutapar:

50

Speads tillgängliga:

Normalt 3 till 4 PIPs

Handla online och i din mobil

På eToro kan man handla via browserversionen i sin dekstop eller mobilappen för den som vill handla i sin mobiltelefon. Nedan ser du en bild av mobilappen:

etoro app

Fler skärmbilder:

etoro smart
etoro kurva
etoro huvudsida
etoro plattform
etoro avgifter
etor plattform
Share