Valutahandel plattform

Valutahandel plattform – en genomgång av de bästa handelsplattformarna

För att framgångsrikt handla med valuta är det viktigt att välja en säker, komfortabel och multifunktionel valutahandel plattform.

I denna artikel tar vi oss en titt på de bästa handelsplattformarna för valutahandel på nätet. Vi går igenom vad som är viktigt att ha i åtankarna när man väljer en bra valutahandelsplattform.

För valutahandel föredrar de flesta professionella och erfarna traders MetaTrader4 (MT4).

Men det finns det även en andra alternativ – bland annat cTrader och av egenutvecklade unika plattformar som olika valuta- och CFD mäklare enbart erbjuder sina traders.

Vilka handelsplattformar är bäst för valutahandel?

På nätet sker valutahandel via en handelsplattform som är gränssnittet där man handlar valuta. En del av dessa plattformar är utvecklade av tredjepartsaktörer som MetaQuotes Corp  och Spotware och plattformar utvecklade av valutamäklarna själva.

Det finns alltså många alternativ och många aktiva placerare och daytraders är därför intresserade och nyfikna på vad vilken valutahandelsplattform som de ska välja för att handla med valuta.

En del valutamäklare erbjuder sina traders tillgång till flera olika plattformar via ett och samma handelskonto.

Ett bra exempel på en sådan mäklare är Skilling. Hos Skilling kan man handla valuta via tre olika plattformar:  MetaTrader4, cTrader och Skilling Trader.

Läs mer om varför Skilling är attraktivt alternativ för valutahandel genom att klicka här

Segmentet inom handelsplattformar domineras av MetaQuotes Corp. MetaQuotes Corp är företaget bakom valutahandelsplattformen MetaTrader 4 (MT4) och CFD och valutahandelsplattformen MetaTrader5 (MT5).

Hos spekulanter och privata placerare är MetaTrader 4 den absolut populäraste plattformen för valutahandel. Samtidigt är det viktigt att vara medveten om att man även på MT4 kan handla med en rad andra tillgångar med CFD-kontrakt.

MetaQuotes plattformar – MetaTrader4 för Valutahandel

När det gäller valutahandel på nätet så erbjuder de flesta valuta/forex och CFD mäklare som sagt en rad olika plattformar och MetaTrader är den mest använda.

MetaTrader har kontinuerligt utvecklats och förbättrats sedan den lanserades och har därför mer än tio år av ackumulerad förbättring att stå på.

Meta Trader 4 – den bästa valutahandelsplattformen

Eftersom MetaTrader 4 utvecklats speciellt för valutahandel har blev den snabbt första valet inom den relativt nya valutahandelsindustrin.MT4 - Valutahandel plattform

Meta Trader 4 är en mycket stabil och tillförlitlig handelsplattform som erbjuder dess användare en rad med användbara verktyg. Dessa inkluderar:

  • Hög nivå av användarvänlig
  • Snabb orderläggning
  • Teknisk och fundamental analys
  • Tillgång till färdiga arbetsytor som du kan även enkelt anpassa
  • Automatisk handel

MT4 är välkänd för att vara en stabil och tillförlitlig plattform. MT4 är kompatibel med nästan alla mobila operativsystem som iOS, Android och Windows.

Nackdelar med MetaTrader4

Ibland erbjuder mäklare via MT4 större spreads jämfört med de snävare och mindre spreads som man finner på deras egenutvecklade handelsplattformar.

En del användare uppfattar MT4  som en anning långsammare än andra plattformar på marknaden.

MetaTrader5 – en världsledande plattform för CFD trading med olika tillgångar och valuta

Till skillnad från vad namnet antyder så är MT5 inte en uppgradering av MT4. MT5 utvecklades för ett par år sedan även med fokus på CFD trading med en rad andra tillgångar.

Detta innebär att man med hjälp av MT5 kan handla med bland annat aktier, råvaror, index och ETFer med CFD-kontrakt.

cTrader – en ledande valutahandel plattform

cTrader är en annan populär valutahandelsplattform som utvecklats av Spotware. cTrader erbjuder en rad funktioner som finns hos MetaTrader men det finns ett antal skillnader:
Skilling MetaTrader4
cTraders automatiska trading verktyg är inte lika välutvecklade och populära som MetaTrader.

När det gäller marknadsindikatorer och information kan inte cTrader skräddarsys av sina användare på samma sätt som MetaTrader. Inte heller kan diverse externa applikationer implementeras mot cTrader.

Men trots dessa brister är cTrader en bra och pålitlig valutahandel plattform är mycket omtyckt bland traders .

cTrader har främst används i webbläsare men på senare tid har Spotware utvecklat mobilappar för både iOS och Android.

Hos Skilling kan man handla på cTrader. Klicka här för att läsa mer om varför Skilling är ett bra val för valutahandel.

Sammanfattning – vilken är den bästa valutahandelsplaformen?

Det finns flera olika parametrar att ta i beaktning när man väljer valutahandel plattform. Överlag har MetaTrader4 de mest positiva omdömena – den är också den mest använda.

MetaTrader har använts flitigt och under långt längre tid än de flesta andra handelsplattformarna och kan sägas ha klarat tidens prövning.

Utvecklarna bakom MetaTrader har en gedigen erfarenhet att förbättra MT4 och dess funktioner.

Så vilken valutahandel plattform ska man då välja? I slutändan beror det helt på ens preferenser.

Generellt sett så är MetraTrader4 den bästa valutaplattformen om du är ny inom valutahandel och framförallt vill handla med valuta. Om du eftersöker en mer versatil plattform då är MetaTrader5 ett bra alternativ, likaså är cTrader.

För dig som föredrar en valutamäklare som erbjuder både MetraTrader4 och andra handelsplattformar via ett och samma handelskonto då är valuta- och CFD mäklaren Skilling ett bra alternativ.

Skilling - handelsplattformar

Skilling erbjuder både MT4, cTrader och deras egenutvecklad handesplattform Skilling Trader – helt kostnadsfritt.

Hos Skilling kan man även skapa ett demo-konto för att prova på valutahandel med fiktiva pengar utan några begränsningar.

Klicka här för att öppna ett demo-konto hos Skilling och börja handla med valuta.

Vill du läsa mer om MT5 och MT4 och cTrader? Besök då deras hemsidor genom att klicka här:

MT5
MetaTrader4
cTrader

Share