Investera i olja

Investera i olja | Investera i oljepriset och oljebranschen på nätet 2024

Investera i olja

Det finns flera olika sätt att investera i olja om du tror på en uppgång i oljepriset. De vanligaste metoderna är att investera i oljeaktier, oljefonder och råvarufonder.

Men tror du på en nedgång så finns det färre alternativ – speciellt om du är intresserad av att spekulera i olja på kort sikt, daytrada eller hedga tillgångar som följer oljepriset och som du äger.

Det finns alltså en rad olika anledningar till att institutionella investerare till daytraders och småsparare söker alternativ för att investera i olja.

I denna artikel fokuserar vi på hur CFD-kontrakt kan användas för att investera i olja. Låt oss börja med ett par av fördelarna med CFD-kontrakt för den som eftersöker att investera i olja.

Investera i olja med CFD-kontrakt – 4 fördelar

Att gå kort/short är lika enkelt som att gå long/short:
En av fördelarna med CFD handel är att det är lika lätt att positionera sig för en uppgång som det är att positionera sig för en nedgång i den underliggande tillgången.

Att gå kort/short är alltså lika enkelt som att gå long/short. Detta gör CFD-kontrakt till ett dynamiskt och spännande investeringsalternativ.

Enormt utbud av oljetillgångar för handel:
ytterligare en viktig fördel som CFD handel för med sig är det stora utbud av underliggande tillgångar med direkt anknytning till oljebranschen och oljepriset som CFD mäklare erbjuder via sina CFD-kontrakt.

Hos välrenomerade CFD mäklare kan man handla CFD-kontrakt som är kopplade till allt ifrån OIL WTI och OIL BRENT, och till både stora och små oljebolag från hela världen som Equinor, ExxonMobil och Lundin Petroleum AB.

Är du intresserad av att investera i olja?
Besök då vår recensionssida – där listar vi de bästa CFD mäklarna 2024för dig om vill investera i olja. Klicka här för att ta del av våra recensioner av de bästa svenska CFD mäklarna 2024.

Investera i olja och oljeaktier med hävstång:
CFD-mäklare erbjuder en generös hävstång för investeringar i råvaror. Ett bra exempel är CFD mäklaren Skilling.

Skilling erbjuder en hävstång för olja på 10:1 för nya investerare och 30:1 för profesionella. För den som föredrar att investera i aktier i oljeföretag erbjuder Skilling hävstång för 5:1 för nya investerare, och 10:1 för professionela kunder. Detta innebär att man kan investera i CFD-kontrakt i olja för upp till 30 gånger investerat kapital. Klicka här för att läsa mer om CFD mäklaren Skilling.

Omedelbara avslut:
CFD-kontrakt handlas direkt mellan dig och CFD-mäklaren. Detta innebär att du inte behöver vänta på att en köpare eller säljare lägger in sina ordrar för den tillgång du vill investera i då CFD mäklaren erbjuder omedelbara avslut. Det är fritt fram att snabbt och enkelt börja spekulera i oljerelaterade tillgångar – CFD mäklaren står alltid redo att ta emot din order.

Varför investera i olja

Få råvarutillgångar är lika kritiska som oljan. Olja är, trots alternativa energikällor, fortfarande världens viktigaste råvara.

Oljans kritiska roll återspeglas även på finansmarknaden där den är världens kanske mest omsatta råvara. Den höga omsättningen och oljans relevans gör den till en lukrativ och spännande investering.

Det stora intresset har resulterat i att en rad finansaktörer har utvecklat en rad olika investeringsalternativ för handel i oljepriset.  De två största placeringsalternativen som utvecklats under åren är fonder.

  • Fonder med fokus på aktier till företag som är verksama inom oljebranschen.
  • Den andra typen är råvarufonder som även dem investerar i oljeaktier som en del i en bredare portfölj som inkluderar andra råvaruföretag.

Andra alternativ är diverse certifikat som följer oljepriset. Förvisso finns en del av dessa certifikat att tillgå hos Avanza och Nordnet men utbudet av av dessa kan ibland vara begränsat och omsättningen låg.

Därför är det inte förvånande att det framförallt är investeringar i oljeaktier som är vanligast. Det förklarar också varför det finns en ökad efterfrågan och intresse för andra investeringsalternativ. Ett sådant alternativ är CFD-kontrakt.

Hur investerar man i olja med CFD-kontrakt

Som nämnts ovan så är det möjligt att positionera sig för både en uppgång som en nedgång i oljepriset och andra oljerelaterade tillgångar med hjälp av CFD-kontrakt .

Tack vare det stora utbudet av underliggande tillgångar, är man som investerare inte begränsad till att enbart investera i oljepriset med hjälp av CFD-kontrakt i WTI och OIL BRENT . Det även finns ett stort utbud av oljeaktier från hela världen.
handla med OIL WTI
Så hur går man då tillväga om man vill investera i olja med CFD-kontrakt?

  • Välj först den tillgång som du vill investera i – bland de som investerar i oljepriset är det framförallt OIL WTI och OIL BRENT som är intressanta. För de som söker exponering mot oljebranschen finns det en uppsjö av oljeaktier att välja– bland annat Chevron och Royal Dutch Shell A.
  • Köp – om man tror på en uppgång väljer man en köp-position.
  • Sälj- om man tror på en nedgång så positionerar man sig i en sälj-position

Sammanfattning – investera i olja

Det finns en rad olika möjligheter att investera i olja. Att investera i olja kan vara både spännande och utmanande. Det är många faktorer som påverkar oljepriset och oljebranschens utveckling.

Den vanligaste metoden för att investera i olja idag är fortfarande aktieinvesteringar i företag som är verksama inom oljeindustrin – antingen via enskilda aktieinnehav eller via fonder med fokus på energi.

För den som dock söker ett dynamiskt och flexibelt handelsverktyg för att investera i olja är handel med CFD-kontrakt ett intressant alternativ.

Med CFD-kontrakt är det lika enkelt att gå kort som lång, dra nytta av omdelebara avslut, använda sig av hävstång, och möjligt att positionera sig i ett stort antal olje-relaterade tillgångar.

 

Är du intresserad av att investera i olja? Besök då vår recensionssida – där listar vi de bästa CFD mäklarna 2024 för dig om vill investera i olja. Klicka här för att ta del av våra recensioner av de bästa svenska CFD mäklarna 2024.

Share