Volvo

Volvo aktie | Köpa och sälja Volvo B med CFDs och hävstång

Volvo aktie B är en av de mest omsatta och populäraste aktierna på stockholmsbörsen. Lastbilsjätten är sedan år tillbaka en av sveriges absoluta folkaktier.

Handelsaktiviteten sker framförallt i Volvo aktie B. Aktien köps och säljs flitigt både av institutionella investerare, småsparare och daytraders. Hela 237 422 privata svenska aktieägare ägde volvo aktier 2019 enligt EuroClears rapport över aktieägandet i Sverige 2019.

Det är ganska naturligt att Volvo aktien är en av de mest populära aktierna bland svenska investerare. Volvo aktie B ett av är OMX och stockholmsbörsens lokomotiv och brukar överlag erbjuda hög aktieutdelning.

Det är inte bara bolagets storlek och starka varumärke som gör Volvo B til en populär aktie att köpa och sälja. Många väljer att positionera sig i ett företag vars produkter de har en relation till. Volvo är just en sådan aktie jämte ett av sveriges mest välkända internationella varumärke.

Den vanligaste metoden för att köpa och sälja Volvo aktie B på stockholmsbörsen är via sin bank eller nätmäklare. Därtill spekulerars det en del i mini futures och certifikat med Volvo som underliggande värdepapper.

Men för dig som planerar att köpa och sälja Volvo B på daglig basis eller med en placeringshoristont på ett par dagar eller kanske veckor, finns ett annat dynamiskt alternativ.

Med hjälp av CFD-kontrakt med Volvo B som underliggande värdepapper kan man både positionera sig för en upp- och nedgång i folkaktien, både med och utan hävstång.Volvo aktie B

I och med att det är enkelt och snabbt att positionera sig för en nedgång fungerar CFD-handel som ett versatilt alternativ till att blanka olika aktier som till exempel volvo aktien.

Utöver de ovannämnda möjligheterna kan man även hedga sin aktieexponering i Volvo mot en nedgång genom att positionera sig i CFDs kopplade till Volvo B.

Om CFD handel med Volvo B låter intressant så kan du alltid prova på att handla aktier med låtsaspengar genom att öppna ett gratis demo konto hos en av våra rekommenderade CFD-mäklare. Det tar bara några minuter att komma igång. Klicka här för att skapa ett demo konto hos Skilling

Köpa Volvo aktier

Om du tror på att kursen på Volvo B aktien kommer att stiga och du således vill positionera dig för en uppgång så väljer du att köpa en så kallad köp CFD med Volvo B som underliggande värdepapper.

Sälja Volvo aktier

Om du istället tror på att Volvo B aktien kommer att sjunka i värde och därför vill positionera dig för en nedgång, då väljer du att köpa en så kallad sälj CFD med Volvo B som underliggande värdepapper.

Handla Volvo aktier med hävstång

Vill du förstora din exponering mot volvo aktien doch utan att behöva investera mer investeringskapital, ja då kan du handla volvo med hävstång.

När du handlar volvo aktien med hävstång kommer din CFD mäklare att endast begära en bråkdel av positionens totala värde som kallas för margin krav eller säkerhetskrav. Resten av kapitalet mer eller mindre lånar mäklaren dig. Vinster och förluster baseras på positionens totala värde.

Exempel på handel med Volvo aktie B med hävstång hos CFD-mäklaren Skilling:

Du vill öppna en position i Volvo B – hos Skilling är säkerhetskravet eller margin kravet 20% för aktier.

Om Volvo B har ett margin krav är 20%, aktiepriset är 120 svenska kronor och du vill handla 500 aktier kommer margin kravet att bli 12 000 svenska kronor. Vi har räknat fram detta genom följande formel:

Antalet aktier x aktiens pris x margin krav i procent

500 volvo B x 120 sek per aktie x 20% = 12 000 svenska kronor

Exemplet med Volvo B ovan illustrerar alltså att om du handlar med hävstång och vill få en exponering som motsvarar 500 Volvo aktier behöver du endast sätta in 12 000 svenska kronor istället för att köpa volvo aktier för 60 000 svenska kronor.

Handla Volvo B hos med CFDs hos Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2021 –  Klicka här för att läsa mer

Blanka Volvo aktie B

Ett vanlig men komplicerad metod som tillämpas för att positionera sig för en nedgång i aktier är blankning.

För att blanka volvo och andra aktier måste ett antal parametrar uppfyllas. Dessa behövs dock inte när du positionerar dig i en sälj CFD med Volvo B som underliggande tillgång.

Om du blankar volvo aktien måste det först finnas en aktieägare som är villig att låna ut Volvo aktien till dig för blankning.

Sedan måste du rent timing-mässigt sälja av volvo aktierna på topp eller direkt efter lånet, för att sedan köpa tillbak aktien när den nått botten – och allt detta ska ske inom den förbestämda låneperioden.

Med det i baktanken så är CFDs med Volvo B som underliggande tillgång ett dynamiskt och intressant alternativ.

Hedge av Volvo aktie B

För dig som önskar att hedga dina Volvo aktier är CFDs ett intressant alternativ. Om du till exempel äger 500 Volvo B aktier och vill kompensera eller minska din riskexponering i Volvo, kan du positionera dig i sälj CFDs med Volvo B som underliggande tillgång.

Sker det en negativ utveckling i volvo aktien så kompenseras det minskade aktievärdet med en ökning av sina sälj CFDs i samma aktie.

Vi hoppas att vår artikel om Volvo aktie B har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare som erbjuder handel med Volvo B som vi kan rekommendera:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2021 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer
IG – Störst i världen inom CFD-handel med mer än 17 000 tillgångar – Besök IG
eToro – Handla både med och utan hävstång och social handel med CopyTrade – Klicka här för att läsa mer

 

Share