CFD Handel på nätet – hur CFD-handeln görs online

CFD handel på nätet

CFD handel på nätet har under det senaste decenniet blivit en av de snabbast växande finansiella produkterna. Detta är föga förvånande då näthandel med CFD möjliggör för både privata och institutionella investerare att spekulera i globala marknader och positionera sig en rad av underliggande tillgångar som aktier, valutor, fonder, ETF:er, index, råvaror och kryptovalutor.

Till skillnad från traditionella investeringsslag som tex. aktier ochr åvaror där det endast är möjligt att positionera sig för en uppgång, erbjuder CFD trading investerare möjligheten att positionera sig för en nedgång av den underliggande tillgången och därmed gå med vinst vid en negativ utveckligen.

Olikt de flesta traditionella nätmäklare som tex. Avanza och Nordnet, erbjuder CFD-mäklare en generös hävstång. Fördelen med hävstång är att det gör det möjligt investerare att positionera sig i CFD:er med en större exponering än det kapital som de satt in på sitt tradingkonto. I och med detta uppnår investerare som ägnar sig åt CFD handel på nätet en större exponering med mindre investerat kapital än vad är möjligt hos vanliga nätmäklare. Det är viktigt att påpeka att det är upp till varje investerare att välja om vederbörande vill nyttja hävstång då detta inte är ett krav.

Investerare som är intresserade av CFD-handeln kan dra nytta av den hårda konkurrens som existerar mellan CFD-mäklare. Idagsläget finns ett stort antal CFD-mäklare som erbjuder förmånliga erbjudanden åt sina klienter samt formidabel support. Dessa CFD-mäklare erbjuder även avancerade men samtidigt lättanvända handelsplatformar som gör CFD handel på nätet smidigt och enkelt.

CFD handel på nätet är knappast mer riskfyllt än traditionella marknadsinvesteringar- alla finansiella investeringar är riskfyllda och CFD handel på nätet skiljer sig ej åt. CFD handel kan dock bli mer riskfyllt om du som investerare väljer att använda dig av hävstång för att öka din marknadsexponering. Kom dock ihåg att du alltid kan investera och spekulera i CFD:er hos våra rekommenderade CFD-mäklare utan att använda dig av någon hävstång.

De senaste åren har CFD handel på nätet genomgått flera reformer tack vare ett flertal nya EU-regleringar som tex. MiFID II – ESMA och Dataskyddsförordningen. Detta har resulterat i att förutsättningarna för investerare som ägnar sig åt CFD handel på nätet hos reglerade CFD-mäklar  har förbättrats. Vi på cfdhandelsverige.se rekommenderar endast CFD-mäklare som är reglerade i EU och följer MiFID II – ESMA och Dataskyddsförordningen.

Skilling - Bästa Mäklaren 2023 – BankID och Swish – Svensk kundtjänst - Klicka här för att läsa mer
IG Europe - Världens största CFD mäklare – Mer än 17 000 tillgångar – Erbjuder även Optioner och Turbowarranter - Besök IG

Hur fungerar CFD handel på nätet?

 1. Du väljer en CFD-mäklare. Vi rekommenderar Skilling men det finns även ett antal andra ledande CFD-mäklare som du kan läsa mer om här.
 2. Du följer instruktionerna för att öppna ett konto. Kom ihåg att det alltid gratis att öppna ett handelskonto.
 3. a) Hos våra rekommenderade mäklare finns alltid möjligheten att först öppna ett demokonto där man kan handla med CFD:er med låtsaspengar för att prova på handelsplatformen.
 4. När ditt nyöppnade konto verifierats är det möjligt att göra en insättning.
 5. Välj en CFD för den underliggande tillgången som du är intresserad att handla med. Det kan vara allt ifrån kryptovalutor, index, ETF:er, index, aktier till råvaror.
 6. Du öppnar en position i den CFD:n som du vill spekulera i. I samband med detta väljer du dina parametrar:
 7. a) Long eller Short position (tror du på uppgång eller nedgång i den underliggande tillgången?)
  b) Vilken hävstång eftersöker du?
 8. c) Hur mycket vill du investera?
 9. CFD-mäklaren ingår nu i ett kontrakt med dig och priset fastställs.
 10. Positionen öppnas och står fast som öppen tills du väljer att stänga den.
 11. a) Det är populärtbland traders är att aktivera en automatiska order som går under namnen Stopp Loss eller Take Profit. Alternativt har du förutbestämmt ett slutdatum för CFD-kontraktet.

Om positionen avslutat med vinst, betalar CFD-mäklaren dig. Om positionen avslutas med förlust drar mäklaren av skillnaden mellan öppnings-och slutpositionen från din kontobalans.

Skilling - Bästa Mäklaren 2023 – BankID och Swish – Svensk kundtjänst - Klicka här för att läsa mer
IG Europe - Världens största CFD mäklare – Mer än 17 000 tillgångar – Erbjuder även Optioner och Turbowarranter - Besök IG

Share