kryptovalutor

Kryptovalutor – köp och sälj enkelt med CFD online

Intresset för handel med kryptovalutor som tex. Bitcoin och Ethereum har ökat markant de senaste åren. En möjlighet att positionera sig i kryptovalutor är genom att handla CFD:er som är kopplade till kryptovalutor hos en CFD mäklare. Det finns ett flertal fördelar med att göra detta.

1. Snabbt och enkelt:
 Det snabbaste och enklaste sättet att handla med kryptovalutor är genom en CFD mäklare. Man behöver inte skapa en Wallet och sedan vända sig till en crypto exchange. Allt som behövs är att öppna ett konto hos en CFD mäklare som erbjuder handel med kryptovalutor.

2. Utökad exponering med hjälp av hävstång:
 De flesta CFD mäklare erbjuderhävstång för investerare som köper CFD:er i kryptovalutor. Detta innebär att investeraren har möjligheten att utöka sin exponering mot en kryptovaluta i en långt större utsträckning än vad som skulle vara möjligt om han skulle köpa kryptovalutor direkt genom en crypto exchange. 
AvaTrade erbjuder en hävstång på 2:1 för kryptovalutor. Om en kryptovaluta handlas för $200 så skulle det bara krävas $100 (200/2=100) för att öppna positionen.

3. Tjäna pengar både vid upp och nedgång:
 Då CFD:er (Contracts of Differece) är just spekulation i prisförändringar i en underliggande tillgång som bland annat krypto, är det möjligt att positionera sig även om man tror på en nedgång i en viss kryptovaluta. Tror investeraren på en uppgång går man long. Om man tror på en nedgång så öppnar man en short position.

4. Hedging:
En investerare som sedan tidigare har ett innehav av en viss kryptovaluta och nu ser sitt innehav minska i värde på grund av fallande kurs, har möjligheten att positionera sig i short CFD:er för samma kryptovaluta. CFD:erna kommer att öka i värde vid en fortsatt nedgång och därmed kompensera för det fallande värdet av det tidigare införskaffade innehavet av kryptovaluta. I ett optimalt läge stänger investeraren sin short-position när kryptovalutan är som svagast och intar en vinst från CFD:erna samtidigt som det ursprungliga innehavet i kryptovalutan börjar att öka i värde igen.

Börja handla kryptovalutor

Hitills har det varit komplicerat och tidskrävande att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor. För att köpa en Bitcoin har man varit tvungen att genomgå följande fyra steg: 1) Skapa en plånbok (Wallet). 2) Skapa ett konto hos en växlingssite, även kallat crypto exchange. 3) Överföra pengar och endast därefter, 4) Köpa Bitcoin. I många fall kostar det att skapa en plånbok och växlingssiterna tar höga avgifter för köp- och säljtransaktioner.

En annan nackdel är att köpet inte sker direkt- ibland måste man vänta i flera timmar tills ordern gått igenom. Dessa faktorer har under en lång tid hindrat många som intresserat sig för att handla i kryptovalutor. Det är därför vi rekommenderar handel med kryptovalutor med CFD:er istället. Hos våra rekommenderare CFD mäklare kan du spekulera i Bitcoin och andra kryptovalutor, snabbt och enkelt i ett och samma tradingkonto.

Istället för att köpa en kryptovaluta och endast tjäna vid uppgång, investerar du i CFD:er kopplade till den kryptovaluta du väljer. Tror du på uppgång öppnar du en long position. Tror du på att en viss kryptovaluta kommer att falla i värde öppnar du en short-position. 

Vill du utnyttja hävstång för dina positioner för att öka din investering så ger de flesta CFD-mäklare den möjligheten.

Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla kort i nedgång:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Share