Lektion 6 – Säkringar med CFD 

Att skydda din nuvarande portfölj är en viktig anledning till att se till att komma igång med handel med CFD. CFD ger handlare den extra bonusen att de fullt ut kan säkra en befintlig aktieportfölj under flyktiga eller osäkra tider.

Traditionellt kan investerare som vill säkra en befintlig aktieportfölj använda en annan derivatprodukt som ett alternativ. Alternativen låter dig säkra dina aktuella aktier men bara i bra omgångar.

Så låt oss säga att du till exempel hade 4350 SKF-aktier, då kan din säkring med alternativ endast göras med 4 optionsavtal (motsvarar 4 000 aktier) eller 5 optionsavtal (5 000 aktier). Så att använda alternativ i detta fall skulle aldrig tillåta en perfekt säkring. Med införandet av CFD kom också möjligheten för långsiktiga investerare att säkra befintliga portföljer med den exakta kvantiteten CFD som du villa ha. Så om du faktiskt hade 4350 aktier i SKF som du ville säkra så säljer du helt enkelt exakt den kvantiteten.

 

Hur arbetar säkringar?

Målet med säkring är i allmänhet att skydda dina investeringar under perioder av osäkerhet i marknaden eller när du är säker på att marknaden och i synnerhet dina aktier kommer att försämras. Därför vill du skydda din portfölj via säkring.

Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Säg att du har 4350 aktier som du köpte på 450 kronor och din analys tyder på att företaget är på väg till oroliga tider under de kommande 3-12 månaderna. Med CFD kan du låsa in priset på 450 kronor genom att sälja 4350 CFD med hjälp av din nuvarande CFD-mäklare. Så låt oss se vad som händer om aktien faktiskt sjönk till exempel 400 kronor under de närmaste månaderna.

 

AKTIER

 

CFD

Utgångspris för aktien450 kronor450 kronor
Slutpriset för aktien 400 kronor400 kronor
Vinst / förlust50 kr * 4350 = 217 500 kronor förlust50 kr * 4350 = 217 500 Vinst
NettoresultatBreak Even – Perfekt säkrad.

 

I det här exemplet behövde du inte sälja dina fysiska aktier och därmed ta en potentiell vinst eller förlust men i stället kunde du helt enkelt säkra din position med hjälp av CFD och täcka dem perfekt. Inte bara täckte du din aktieförlust men varje dag du håller en position kort kommer din CFD-mäklare att betala dig ränta eller finansiering varje natt. Ytterligare en fördel med att säkra en befintlig aktieportfölj med CFD.

Vi hoppas att vår artikel om säkringar har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:er:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Share