Framgångsrik trading

Framgångsrik trading – 5 råd för vinstgivande trading med CFD-kontrakt

Trading med en tillgång, oavsett om det rör sig om kryptovalutor, aktier eller valutor, är ett bra tillvägagångssätt för att öka ditt kapital.

CFD trading har växt sig allt mer populärt bland traders som positionera sig på den globala finansmarknaden.

Med hjälp av CFD-kontrakt kan man enkelt och snabbt spekuelra i en rad olika tillgångar via en CFD-mäklare snarare än att behöva köpa tillgångarna direkt.Förvisso är CFD trading idag ett väletablerat handelsalternativ. Men CFD är ett komplext finansiellt instrument och för att uppnå framgångsrik trading kan det vara en bra ide att först skapa sig en god förståelse om hur man handlar med CFD.

Om du har en bra handelsstrategi så är sannolikheten större att du kommer att uppnå en bra avkastning på trading.

För dig som ska börja med CFD trading eller söker mer information om lämpliga handelsstrategier, har vi sammanfattat 5 råd.

1. Konsekvent agerande

Att gå på magkänsla leder sällan till framgångsrik trading. Om magkänsla skulle fungera som en bra ledstjärna skulle trading vara baserat på tur då skulle trading först och främst fungera som en form av gambling.

Istället borde målsättningen vara att alltid vara strategisk – identifera vad som fungerar och hålla sig till det. Framgångsrika traders påpekar att konsekvent agerande är mycket viktigt. Likaså, grundläggande analyser av ditt eget handlande så försök att alltid följa marknaden och försök att förbättra dina resultat varke gång du positionerar dig.

2. Behåll lugnet och håll dig till din strategi

När man handlar med CFD så är det viktigt att du håller dig till din tradingstrategi och behåller lugnet trots volatila förhållanden.

Men ibland måste man ändra sin strategi men utan att agera impulsivt. Istället för att envist stå fast vid dina positioner och köpa överdrivet är det viktigt att stämma av ditt CFD-innehav och agera baserat på fakta och inte känslor.

3. Värna om ditt handelskapital – utarbeta en defensiv handelsstrategi

Som nybörjare borde målsättningen inte vara att tjäna mer pengar – iallafall inte som första steg. Istället borde man fokusera på att inte förlora sitt handelskapital. Istället för att lära sig hur man tjänar pengar, borde man först lära sig hur man undviker att förlora sitt kapital. Först när man är van vid marknadsdynamiken borde man mer agressivt fokusera på att öka avkastningen.

Att först utarbeta en defensiv handelsstrategi är ett utmärkt sätt att lära sig grunderna inom trading utan att riskera sitt kapital. När man väl känner sig mer bekväm kan man gå vidare men en mer riskfylld strategi.

4. Det är aldrig fel att rådfråga

Alla började någon gång som nybörjare och lärde sig genom dyrköpta erfarenheter. Försök alltid att lära dig från andras misstag och tveka inte att fråga andra om du behöver hjälp.

Det finns ett flertal handelsplattformar som erbjuder en mängd av resurser med material som kan hjälpa dig att framgångsrikt trada med CFD.

Ju mer du tar till dig av andras erfarenheter och informationsmaterial, samtidigt som du handlar försiktigt, ju mer kommer du att lära dig om framgångsrik trading – både praktiskt och teoretiskt.

5. Var försiktig med ditt kapital

För att minska risken för misstag, försäkra dig om att förbli tålamodig när du spekulerar och bygg upp din erfarenhet innan du gör några djärva beslut.

Som med all annan trading, försäkra dig om att du är medveten om att det finns en risk med att spekulera med CFD-kontrakt.
Försök att ha alla de ovannämnda punkterna i åtanken och kom ihåg att alltid börja med att handla försiktigt så att du gör eventuella misstag i början med mindre placeringar. På så sätt blir din erfarenhet inte dyrköpt.
Vi hoppas att vår artikel om framgångsrik trading har gett dig värdefulla riktlinjer. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:er.
Dessa CFD-mäklare erbjuder även kostnadsfria demo-konton med fiktiva pengar så att du först kan prova på CFD trading utan eget kapital.

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2021 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer
IG – Störst i världen inom CFD-handel med mer än 17 000 tillgångar – Besök IG
eToro – Handla både med och utan hävstång och social handel med CopyTrade – Klicka här för att läsa mer

Share