Hur man förlorar pengar på handel

För att lära dig hur du kan tjäna pengar på CFD-handel måste du förstå hur du kan förlora dessa först. Det kan låta kontraintuitivt, men tro mig – om du inte vet vad du gör med kontrakt för skillnad kan du och kommer att förlora pengar, och detta ganska snabbt!

Här är några av de vanligaste blundrarna:

  1. Martingale – 100%. Mycket hög risk att torka ditt konto och i vilket fall du kommer att behöva en stor summa för detta beroende på vad din första risk var.
  2. Ignorerar pengaförvaltning.
  3. Använda ett kommersiellt tillgängligt handelssystem.
  4. Använd inte en tidsskala som är lämplig för ditt handelssystem.
  5. Avsluta vid fel tid – Utgången är lika viktig som inträdet. Lär dig att skära förluster kort och låt vinsten gå.
  6. Håller inte fast vid din egen strategi.
  7. Slumpmässig post. Även här måste jag säga att handelshantering och penninghantering är viktigare (*).
  8. Använd inte Stop-förluster.
  9. Inte bry sig om att förstå “Buy Stop”, “Sell Stop”, “Buy Limit” och Sälj “Limit Order” ordertyper.
  10. Underlåtenhet att finansiera ditt konto på ett adekvat sätt

Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

I förhållande till sista punkten, se till att du har tillräckligt med kapital. Observera att för att öppna ett CFD-handelskonto behöver du normalt sätta in en viss mängd pengar hos CFD-mäklaren. Det belopp du deponerar är enligt ditt eget välbefinnande men ett varningstecken – om ditt konto inte är tillräckligt kapitaliserat är du nästan säkert avsedd att misslyckas. Detta beror på att när du öppnar en handel, startar du klockan direkt. CFD-leverantören övervakar din inlåningsmarginal, dvs har du tillräckligt med pengar på kontot för att täcka löpande förluster? Den faktiska beräkningen de använder sig varierar från trade till trade, men om du inte har tillräckligt med resurser avsatta för att täcka dina potentiella förluster vid en viss tidpunkt kan mäklaren automatiskt stänga positionen (för att skydda dig och dig själv). Detta kommer att innebära att du måste ta förlusten, oavsett om det passar dig eller inte. Vissa mäklare kommer att försöka kontakta dig flera gånger om din marginal blir för lite men det här är i sista hand ditt ansvar.

(*) Att ha slumpmässiga inmatningar eller handla på en marknad du inte förstår är väldigt farlig men i sig kan det inte leda till katastrof. Jag vet om en handlare som köpa eller sälja varje dag. Om han gick långt idag skulle han korta imorgon och vice versa. Inte att hans affärer gick bra men hans handelshantering och penninghantering visade sig vara effektiv. Han fokuserade på att korta förluster kort och låta vinnarna springa. Han hade mer än 20 några udda triggers att avsluta en handel också. Det var verkligen väldigt intressant. Jag tror att han nettade kanske 2 eller 3% över 6 månader när jag följde honom. Hans största sak var inte att fokusera på en perfekt inträde utan snarare fokusera på att hantera affärerna korrekt och hålla risken tillräckligt liten. Vid det här tillfället hjälpte jag mig att sluta försöka välja marknadstoppar och bottnar.

Vi hoppas att vår artikel om risk och kapitalförlust har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:er:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Share