Tidsramar för CFD-handel – ett viktigt begrepp

Tidsramar för CFD-handel är ett viktigt avvägande eftersom in- och utgångspunkten för en trade utgör merparten av vinstförmågan. Läs mina tips här.

Tidsramar för CFD-handel
  1. Det är svårt att hålla sig till en tidsram. Vissa handlare använder sig av 15 minuters diagram eller “slutet på dagen” strategier men i sannhet fungerar en blandning av tekniker i allmänhet bättre. Till exempel kan en scalper göra 200 affärer per dag medan en svänghandlare kanske bara gör 12 affärer per år.
  2. Andra handlare är CFD-innehavare på längre sikt, men i all sanning är de inte riktigt handlare utan investerare. “Köp och håll” är strategin som antagits av de flesta av dessa investerare (ibland kallad “köp och hopp” av kortare CFD-handlare). Det är intressant att två av de största långsiktiga investerarna var WD Gann som sa att det finns “mer pengar i det långa loppet” och Warren Buffet som rekommenderar att man inte köper en aktie om man är orolig över sin prisnedgång på 50%.
  3. Den optimala tidsramen är ett personligt val och det som fungerar för någon kan vara ett fel val för en annan investerare. Ingen enda tidsram är rätt eller fel. Följ bara med vad som fungerar för dig.
Medium Term Trading

Min förståelse för medellång sikthandel håller en position från några dagar till några veckor. Återigen kommer jag att koncentrera mig på att lära ut mitt eget sätt att handla. Utan tvekan finns det många olika sätt som handlare kan och kommer att använda för att handla dessa typer av aktier.

Låt mig säga detta klart och tydligt – du kan inte uppnå någonting till och med nära 30% årlig långsiktsavkastning genom att investera i stora cap-aktier. Visst, du kan vinna mot marknaden på lång sikt på det här sättet (och så gör det för att slå det med bara ett par procentenheter årligen skulle vara exceptionellt), men du kommer inte att nå 30% årligen. Jag tror att din bästa chans är att gå kort i så fall.

Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Varför är då så? För det första har små caps på grund av sin storlek större potential än stora caps. Men jag måste varna dig, de har också mer nackdel än potential och därför är en sträng stoppförlustregel är avgörande här. För det andra, eftersom de stora aktörerna (fondförvaltare etc) ofta är begränsade till att bara titta på stora och medelstora företag så kan du med småkapitalsandelar utnyttja prissättningseffektiviteten.

Förstå mig inte fel dock. Jag har haft framgång med mina större cap-aktier, främst på grund av utdelningar och frankeringskrediter de medför men det är ett område som jag kommer att diskutera på mina långsiktiga handelssidor.

Så vilken handelsplan använder jag för denna typ av handel?

Först och främst måste jag påpeka att här, som med alla typer av handel, är en sund penninghanteringsplan kombinerad med riskhantering ett måste tillsammans med tidsramar för CFD-handel. Förneka aldrig det. I det skede där marknaden kommer att inkludera alla små caps, vilket ger dig många val med några bra vinnare men också många affärer där du blir stoppad. Är marknad är väldigt volatil måste du vara selektiv när du investerar. Titta på din risk- och penninghantering.

Ta inte dessa exempel som ekonomisk rådgivning, jag är inte en finansiell rådgivare. Du måste göra din egen forskning.

Min plan är följande:

Jag gör en daglig slutändring av alla ASX-aktier med följande kriterier. EMA 20 och EMA 150 bullish cross over och volymhöjd över 2 gånger 50 dagars volym EMA. Detta är de enda skanningskriterier jag använder.

Jag planerar att köpa varje position nästa dag om det är minst 1 kryss ovanför kvällens slutkurs. Om aktiebolaget återvänder från förra nattens slutkurs ser jag till slutkursen nästa dag och markerar den igen som en köp nästa dag med en tick över sista nattens slutkurs.

Jag köper på varje signal tills min portfölj är fylld, med andra ord tills jag är fullt investerad. Som sagt ovan är det viktigt att hantera ljudpengar, men jag tror inte att det är klokt att öppna en position med mindre än 25000 kr, eftersom mäklare kommer att äta upp vinsten. Men kom ihåg denna viktiga poäng: Sätt in din stoppförlust enligt din egen risktolerans baserad tidsramar för CFD-handel!

Vi hoppas att vår artikel om tidsramar har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:er:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Share