Tips för handel under kortare intervaller

Här presenterar vi tips för handel under kortare intervaller: 

    • Handlare som tradar i kortare intervaller brukar använda ett hårt stoppavbrott vilket innebär att det är viktigt att använda rätt tidpunkt för varje handelsmöjlighet.
    • Andra riskhanteringsregler gäller för kortsiktig handel eftersom du måste lägga till exponeringstidfaktorn för din bedömning av hur mycket du ska riskera; med kortvarig handel kan jag ibland kraftigt öka min exponeringen i några minuter eller timmar och trimma tillbaka den till en säkrare nivå innan dagens slut. Ibland kan min procentandel i ett position vara mycket överdriven under en kort period.
    • Jag har inte handlat intradag på fredagar ​​länge nu. De ger ibland ett anständigt drag efter att USA-marknaderna är öppna men oftast inte vilket kan ha att göra med kortsiktiga handlar inte vill hålla positioner under helgen så att de bara stänger befintliga affärer på fredagar men öppnar inte nya. Om de handlar stora positioner med hög hävstång varför betala räntekostnaden för nöjet att hålla de över helgen när marknaderna inte rör sig.

Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

  • Inledningsvis mastering aktiehandel första är förmodligen bäst men inte nödvändigt. Aktiehandel lär dig om disciplin, teknisk analys, förväntningar, penninghantering, strategier och psykologi på ett långsammare grundligare sätt. Imo det är bättre att gå in i mycket emotionell dagshandel efter att du har all den erfarenheten bakom dig.
  • Kortvarig handel och psykologi. Jag hade en skolvän som var en mycket framgångsrik amatörboxare. Vad som skilde honom från resten av oss var att han inte hade något emot att bli skadad. Han accepterade smärta och skada som en del av sporten. Han hade ingen rädsla för att bli slagen med resten av oss (hans kamrater) var komplett wussies i jämförelse. Jag tror att du går in i daghandel på liknande villkor – det skrämmer dig eller det gör det inte. Jag kan inte se hur man någonsin kunde handla om man är rädd för att förlora och jag ser inte hur man lätt kan få rädslan av att förlora att försvinna.

Vi hoppas att vår artikel om kortare intervaller har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:er:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Share