daytrading CFD

Daytrading CFD – Utnyttja kraften med hävstång

Daytrading CFD

En trader som sysslar med daytrading har som strategi att inte hålla sina positioner under en längre period. I de flesta fall innebär detta att daytradern köper och säljer av sina positioner under samma handelsdag. Oftast är handelsfrekvensen mycket hög, dvs. flera köp- och säljtransaktioner sker under dagens gång och med fokus på tillgångar som fluktuerar kraftigt.

I Sverige har daytrading med aktier varit populärt I snart två decennier. Framförallt Avanza och Nordnet har vait de ledande nätmäklarna. Utanför Sverige som tex I andra Europeiska länder som Storbritannien och Tyskland, har ett alternativ till daytrading med aktier blivit populärt, nämligen daytrading med CFDs. I och med det har ett antal nya nätmäklare som erbjuder CFD-handel tagit marknadsandelar från de etablerade nätmäklarna.

Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer
Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Det finns flera anledningar till att daytrading med CFDs har ökat I popularitet de senaste åren. Den främsta anledningen är att CFD-mäklare erbjuder en mycket generös hävstång för sina traders när de ska handla med CFDs. I de flesta fallen är hävstången mycket större än vad de etablerade nätmäklarna erbjuder vilket innebär att du som trader har större flexibilitet. En annan viktig förklaring till att CFD-mäklare har blivit mer populära för daytrading är att CFD-mäklare även erbjuder ett stort antal underligganre tillgångar dvs inte bara med aktier utan allt från aktieindex och kryptovalutor till råvaror och ädelmetaller. Detta innebär att daytraders har ett större urval av tillgångar att spekulera I samtidigt som den generösa hävstången erbjuder bättre möjligheter att positionera sig med mer kapital med daytrading CFD.

Möjligheterna med daytrading med CFDs går hand I hand med en av de grundläggande principerna för daytrading, nämligen kortsiktiga positioneringar med fokus på att maximera vinsten från fluktueringar I den underliggande tillgången. Med generös hävstång och ett stort urval av tillgångar, erbjuder alltså CFD-mäklare ett utmärkt alternativ för den som vill syssla med daytrading med generös hävstång och I flera underliggande tillgångar.

Vi hoppas att vår artikel om daytrading har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla som daytrader:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer
Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Share