CFD Handel Nordnet

CFD Handel Nordnet – allt du behöver veta innan du handlar

CFD Handel Nordnet är en bra ide eftersom de är en välkänd svensk nätmäklare med flerårig erfarenhet av finanshandel och med tusentals svenska kunder. Vi förstår att många är intresserade av att handla CFD på Nordnet och vill därför hjälpa till med den informationen vi har för tillfället. Nordnet erbjuder inte handel med CFD av anledningar som vi inte förstår. Dessutom så tar de mycket högre avgifter för handel än vad de flesta CFD-mäklare tar.

Vi rekommenderar istället nätmäklaren Skilling eftersom deras plattform är väldigt enkel att handla med och de erbjuder möjligheter att handla med nästa alla finansiella instrument som finns jorden runt. Dessutom är de börsnoterade på London-börsen och följer samtliga regler som Nordnet gör när de erbjuder handel för EU-medborgare. Klicka här för att läsa mer om Skilling och för att förstå att CFD Handel Nordnet inte när nödvändigt på något sätt.

Varför handla CFD?

Kontrakt för handel med skillnader har tagit planeten med storm under det senaste decenniet och har gått från att vara en institutionell produkt till en som är starkt handlad av detaljhandelsmarknaden och snabbt ersätter traditionella aktier som handel som valfri produkt för flexibel och kostnadseffektiv handel.

Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Men varför ska du handla CFD?

CFDs är ett riktigt bra instrument att använda för handel eftersom de tillåter dig att utnyttja din avkastning. Att köpa aktier via en traditionell börsmäklare innebär att hela köpeskillingen betalas, men med en CFD kan man skapa samma exponering med mindre pengar.

CFDs tillåter dig i princip att handla de flesta marknaderna endast från 1% till 10%. Detta liknar upplåning till handel och effekten är att förstora potentiella vinster eller förluster med en faktor 10 (förutsatt ett krav på 10% marginal), eftersom en 2% ökning av aktiekursen skulle vara detsamma som en 20% avkastning på ditt första utlägg. Även priserna följer det underliggande lageret mycket nära, det är faktiskt svårt att se skillnad. Du behöver inte betala kapitalskatt, men du måste betala ränta på lånebeloppet. t.ex. om du har köpt aktier värda 100k, är marginalen 5k, men du måste betala ränta per dag på lånet. Men det verkar faktiskt inte vara mycket.

Vi hoppas att vår artikel om CFD-handel nordnet har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Share