CFD Handel Avanza

CFD Handel Avanza – allt du behöver veta och börja handla

Reklaminformation till våra läsare: Denna artikel inkluderar sponsrade reklamlänkar till våra mäklarpartners. CFDHandelSverige.se använder intäkter från dessa sponsrade länkar för att förbättra och förnya vår site.

Hur ligger det till med CFD Handel Avanza? Avanza är Sveriges största nätmäklare för finansprodukter och ett välkänt varumärke för många svenskar. Därför är det tråkigt att de inte erbjuder CDF som ett handelsalternativ. Men misströsta inte! Det finns många andra bra nätmäklare för CDF som har lång erfarenhet av handel och är reglerade genom precis samma regelverk som Avanza får rätta sig efter.

Vi rekommenderar Capital.com istället. Deras plattform är en av de mest lättanvändliga och flexibla av alla nätmäklare och erbjuder handel i nästan alla instrument som i du kan handla i med svenska kronor. Klicka här för att läsa mer om Capital.com så kommer du snart märka varför CFD Handel Avanza inte behövs.

Kontrakt för Skillnader (CFD) är ett eget kapitalderivat eller avtal om att utbyta värdeförändringen för en viss aktie eller index mellan den tidpunkt då ett kontrakt öppnas och tiden då det stängs.

Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

Capital.com – Vinnare i vårt mäklartest 2019 – Klicka här för att läsa mer

XM – Fullservicemäklare med låga avgifter – Klicka här för att läsa mer

Som ett av de snabbast växande handelsinstrumenten passar CFDs de flesta handelsstrategier och kan komplettera befintliga investeringsmetoder. CFDs favoriseras av nybörjare när det gäller deras enkelhet och även attraktiva för sofistikerade investerare som vill vinna med kortfristig volatilitet.

Exempel:

Om du skulle köpa en CFD på en aktie som är 50,00 kr på CDF Handel Avanza och priset stiger till 55 kr, så tjänar du av den ökningen av priset.

Så om du köpte 100 CFDs av den aktien, skulle din vinst vara 500 kr. Det vill säga värdet av CFDs speglar de underliggande aktiekurserna, och du kan dra nytta av denna rörelse.

Du kan lika enkelt sälja CFD-kort också och därmed dra nytta av fallande marknader. Detta är möjligt utan att det behövs äganderätt till de underliggande aktierna och kallas ibland som en marginalhandel.

Vad liknar de?

När det gäller derivatets släktträd kommer CFD:er från termins- och optionsbranschen. Närmaste kusin till CFD är spread betting, som fungerar på liknande principer genom att du handlar på margin och du kan gå lång eller kort på en position. I penning- och erfarenhetsvillkor finns emellertid en högre grad av inträdesbarriär för CFD.

Vi hoppas att vår artikel om CFD-handel avanza har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:

Capital.com – Vinnare i vårt mäklartest 2019 – Klicka här för att läsa mer

XM – Fullservicemäklare med låga avgifter – Klicka här för att läsa mer

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Användarvillkor

För att använda CFDHandelSverige.se ber vi dig noga läsa igen och godkänna följande använda användarvillkor:

Riskvarning: Jag som användare av CFDHandelSverige.se är införstådd med att CFD:er är komplexa instrument och innebär en stor risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstångseffekten. 76.2% av handelns individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med någon av våra mäklarpartners. Du bör överväga om du förstår hur CFD:er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Ansvarsfrihet: Jag som användare av CFDHandelSverige.se är införstådd med att information, detaljer, bilder, grafik och artikelförfattarnas åsikter som presenteras på CFDHandelSverige.se är inte finansiell rådgivning utan generell information om CFD. Du bör alltid noggrant överväga och metoder och förhållningssätt till CFD som presenteras i våra artiklar passar just dig och din riskprofil. CFDHandelSverige.se kan inte hållas juridiskt ansvariga för eventuella förluster och skador som eventuellt kan uppstå genom att förlita sig på information eller åsikter som presenteras på CFDHandelSverige.se. Jag som användare av CFDHandelSverige.se är införstådd med att information som finns på CFDHandelSverige.se är inte uppdaterad varje dag och kan i vissa tillfällen inte vara korrekt.