CFD och stoppgräns – var sätter jag den? | CFD Handel Sverige

CFD och stoppgränser

Att bestämma var den optimala stoppgräns för en CFD-trade skall sättas på är en av de vikigaste faktorerna för ett en lönsam utgång för en handel. Nedan har jag listat 8 tips och tänkesätt som har hjälpt mig bestämma detta:

  1. Att lära sig att acceptera massor av små CFD-förluster

   gör att du kan skydda ditt kapital för de bättre affärerna även om detta bara är möjligt med lite framåttänkande. Ett enkelt sätt att arbeta med detta är att använda en 2% kapitalregel (absolut högst 5%) vilket innebär att om en handel stoppas ut kostar den inte mer än 2% av ditt totala handelskapital. Om du till exempel har 20 000 kr på ditt CFD-handelskonto, bör du inte riskera mer än 400 kr på en handel. Således om du ville köpa Dow på 2 £ en poäng skulle ditt stopp inte vara mer än 200 poäng bort från ingångsnivån.

  2. Handla i en storlek som gör det möjligt för dig att “bekvämt”

   Stoppa tillräckligt långt i förväg för att undvika att stoppet går igång för tidigt vid normala marknadsrörelser. Detta ger din handel mer tid att gå med vinst vinst.

Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2021 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer
IG – Störst i världen inom CFD-handel med mer än 17 000 tillgångar – Besök IG
eToro – Handla både med och utan hävstång och social handel med CopyTrade – Klicka här för att läsa mer

 1. I praktiken, förutsatt att du inte betalar för den garanterade stoppförlusten, kan priset delas genom din stoppförlustnivå vilket betyder att du är skyldig mer än du förväntade dig.

  När priset närmar sig din slutnivå, är du övertygad om att det är en falsk, att marknaden kommer att vända dig, så du flyttar ditt stopp igen, närmar det sig igen, så du flyttar det vidare. Innan du vet det, tittar du på moderen av alla förluster och din mäklare kommer att ringa dig när du lägger in mer pengar.

 2. De flesta handlare vet bara när de startar en stoppavbrott för varje CFD-position, så de kommer alltid att känna till det maximala belopp de riskerar.

  Och en av de viktigaste sakerna om handel är att veta när man ska gå ut. Det handlar inte om att få det rätt eller fel, men hur mycket du får när du har rätt och hur mycket du förlorar när du har fel. Nyckeln är att frigöra dig från de aktier du handlar med. Ta in allt de du gör när du säljer för att lära dig och lägg till dem i din investeringserfarenhet. Tänk på att du har flyttat dina pengar till något annat och att något annat ändras också.

 3. Ännu värre än att hänga på att förlora positioner är en trader som medeltar ner, dvs genom att köpa fler aktier i samma företag som prisfallet.

  Titta aldrig på denna typ av strategi och motstå bara frestelsen att lägga till förlorade positioner! Medan medelvärdet sänker den genomsnittliga kostnaden för investeringen ökar exponeringen för en enda aktie. När detta går fel kan det göra det med katastrofala konsekvenser. Om inte dina fickor är mycket djupa måste du lära dig att skära förluster snabbt – de dagliga reträtten av en förlorad position kan vara försvagande.

 4. Så igen, köp aldrig fler aktier i samma företag som prisfallet.

  Det finns ingen anledning att lägga till en förlorad position. Om du har fel om handeln du angav kommer dina stopp att ta dig ut. Om du förlorat pengar i ett lager, gör tjäna tillbaka i något annat lager och försök inte till lägga till ett kronormedeltal för en handel för att komma ut jämnt.

 5. Lär dig av dina misstag.

  Handlare som börjar med en vinnande period av affärer kan bli ganska självbelåten medan en förlust ger dig möjlighet att reflektera över dina affärer och lära dig att vara en bättre trader.

 6. Slutligen, erinra om att marknaderna kan förbli irrationell längre än du vad du tror, hoppas eller ber!

  Volatiliteten på aktiemarknaderna kan skapa stora förändringar i aktiekurserna och riskera aldrig pengar du inte har råd att förlora.

Vi hoppas att vår artikel om stoppgräns har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2021 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer
IG – Störst i världen inom CFD-handel med mer än 17 000 tillgångar – Besök IG
eToro – Handla både med och utan hävstång och social handel med CopyTrade – Klicka här för att läsa mer

Share