Riskhantering för CFD

Här presenterar vi nyttiga tips för riskhantering med CFD:

  1. Det finns ingen typ av handel som inte har någon riskfaktor. Jag har aldrig känt till någon som vet var marknaderna går. Genom god teknisk och grundläggande analys kan en handlare göra en mer informerad bedömning av hur långt priset kommer att gå men marknaden har ett sätt att frustrera även det bästa av handlare. Efter ljudanalys är det enda sättet som en handlare kan bekämpa den risk som presenteras för varje handel genom disciplin och penninghantering.
  2. Låt oss anta att du använder ett handelssystem som gjorde det möjligt för dig att lyckas de flesta gånger – du skulle då anta att du skulle vara lönsam eller hur? Men vad skulle hända om dina genomsnittliga förluster uppgick till 60% mer än dina genomsnittliga vinnande affärer? Trots det faktum att mer av dina affärer är lönsamma är dina förluster större skulle innebära att du skulle förlora pengar totalt sett (och detta utan att lägga till handelskostnader).
  3. Jag skulle vilja säga brist på disciplin och penninghantering är den främsta orsaken till att en bra mängd handlare misslyckas. Förmodligen över 50% av dem. Det tar många bra affärer att bygga upp lönsamhet men det tar bara en dålig handel för att förlora veckor, månader och ibland även år av vinst som byggts upp över tiden.
  4. Använd därför försiktig PENGARHANTERING. Hantera dina affärer på ett sådant sätt att förluster alltid mindre än vinster från löpande vinnare så att du blir kvar på rätt sida av vinsten och förlusten.

Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

 1. Inse att du inte kommer att göra en förmögenhet direkt genom att utnyttja hävstångseffekten. Givetvis är hävstångseffekt ett kraftfullt verktyg; Att använda lånade pengar för att köpa mycket större positioner än pengarna som finns på ditt konto kan leda till mycket stora vinster (eller förluster!). Hävstång av ditt konto upp 10 gånger kan omvandla en 10% marknadsrörelse till 100% vinst eller förlust. Antag att du har 25 000 kr i reservfonder som du bestämmer för att fördela till handelsändamål. Du öppnar en position på 10 gånger hävstång på FTSE och trade med 50 000 kr representerar detta en exponering på 500,000 kr (10 x 50000 kr). Skulle indexet flytta 300 poäng igen, vilket representerar bara en 6% förändring i FTSE-nivån skulle du förlora ovan. I stället flytta dig framåt gradvis med en genomtänkt handelsplan.
 2. Så var noga med att ha ett förvaltningsprogram och riskhantering på plats. Håll dina risknivåer konservativa genom att använda stoppförluster och förnuftigt positionerade positioner. Nyckeln är att bara ta affärer du bekvämt har råd att riskera. Att riskera hela ditt kapital på ett enda ställe är helt oansvarigt. Stora positioner som går emot dig kan snabbt sluta illa. Kom ihåg att aldrig investera 100% av ditt kapital till en enda trade. Således, till exempel om du har 200 000 kronor av handelskapital bör du inte riskera ett belopp som överstiger 10 procent – eller 20 000 kr på någon handel.
 3. Justera din handelsstorlek enligt den uppfattade risken. Att riskera samma belopp på varje handel kanske inte ger stor mening men varierar inte heller dina affärer på ett slumpmässigt sätt. Sätt storleken dina affärer enligt marknadsvolatiliteten och din tolkning av den bedömda risken. Om du uppfattar risken att vara låg och du förväntar dig en liten stoppförlust med mycket goda potentiella vinster kan du öka din handelsstorlek i enlighet med detta. Men om risken är hög och du måste placera en stoppförlust längre bort från din ingångspunkt så kan det vara bra att minska din handelsstorlek.
 4. En bra handlare använder sig av riskstrategier och genom att integrera detta i varje handel kan han bedöma om han klarar varje trade. När jag började mitt CFD-handelskonto minskade den 40% vid en tidpunkt innan jag skrev en handelsplan och började använda riskhantering. Min förvaltning av pengar är enligt följande:
 5. Maximal förlust per handel är 2% av kapitalet.
 6. Stopförlusten måste vara minst 3% under marknadspriset.
 7. Måste behålla minst 20% av kapitalet i kontanter.
 8. Högsta riskkapital på 25%.
 9. Minsta 2: 1 i resultatförändring per handel.

Vi hoppas att vår artikel om riskhantering för CFD har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:er:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

XM – Fullservicemäklare med låga avgifter – Klicka här för att läsa mer

Share