Tips, verktyg och taktik – Känn till grundkonceptet med CFD

För dig som funderar på att börja handla CFD har vi satt samman en kort list med grundkoncepten bakom CFD samt nyttiga tips och tricks:

  1. Kontrakt för skillnad (Contract for Differance eller CFD) är ett stort flexibelt handelsinstrument men kräver välrenommerade tekniker.

   Om du har rimliga CFD-handelskunskaper och ett bra handelssystem i kombination med försiktig pengarhantering är det otvetydigt att det finns fantastiska pengar att tjäna från handel.

  2. Handel är enkelt, men det är inte lätt. Förstå vad CFD-handel handlar om och likheterna och skillnaderna mellan direkt handel med det underliggande instrumentet och dess CFD-handelspartner.

   Det här är viktigt för att hjälpa dig att växa och skydda dina pengar eftersom vissa av dessa skillnader kan vara ett plus, andra kan tömma ditt kapital om det inte tas till rätta.

  3. Öppna bara ett CFD-handelskonto och börja handla när du förstår helt konceptet och alla risker som är inblandade. Definitivt handla med riktiga pengar.

   Handelens känslor är helt klart så viktiga för lönsamma resultat att demohandel inte replikerar en nyckelbestämmande. Använd bara ett demokonto för att bekanta dig med handelsplattformen. Gör dock försök att göra inlärningskurvan så billig som möjligt och det hjälper här att handla i små storlekar i början.

  4. Oavsett hur erfaren du är med andra marginalprodukter, börja i mycket liten skala med CFD-positioner så att du inte stöter på otäcka överraskningar.

   Lägg inte hela dina livsbesparingar i ett onlinehandelskonto. Leveraged trading bör inte utgöra majoriteten av din investeringsportfölj och definitivt inte bör göras med hjälp av pengar som du behöver leva på.

  5. Specialisera dig på några få marknader.

   Det kan vara frestande att börja handla på många olika områden som ett sätt att öka vinster men den här strategin i verkligheten minskar faktiskt dina chanser till framgång. CFD-handel kräver noggrann analys och fokuserad planering så det är vettigt att begränsa dina affärer till några marknader när du börjar med handel så att du kan få erfarenhet när du utarbetar ett lämpligt system.

  6. Känn dina risk- och belöningsförhållanden och se till att dessa är skrivna i sten.

   Vid handel är ditt mål alltid att maximera avkastningen och samtidigt minimera riskerna. Sök kortvariga handelsmöjligheter där den potentiella ersättningen överstiger den möjliga risken med 3: 1. Stop-förluster och gränsvärden är viktiga verktyg för att hjälpa dig att uppnå detta.

Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

 1. Förstå grunderna i handeln och aldrig handla mot trenden.

  Begränsa förluster genom att använda stopporder och lås i vinster med glidstopp.

 2. Kom ihåg att alla börjar handla CFD med avsikt att tjäna pengar men en stor andel av handlare (upp till 80%) hamnar som nettoförlorare.

  Vilka är de misstag som dessa handlare gör och hur kan du undvika dem? Vad är det som gör att endast 20% av CFD-handlare lyckas? Lär dig av dina misstag och hålla fast vid din plan.

 3. Om du börjar, helst bör du hitta en annan handlare som du kan dryfta dina tankar med.

  Ha en mentor om det är möjligt. Oavsett vad du gör, se till att du kan vara framför din datorn med minimal distrahering.

 4. Ha en god förståelse för marknadernas verksamhet i allmänhet.Förstå inte bara marknaden du handlar med men var medveten och ha förståelse för alla produkter som du handlar med.
 5. Placera inte affärer på magkänsla.

  Du bör bara placera en CFD-handel när du är rimligt övertygad efter att ha gjort din egen forskning. Den enda dom som du kan lita på 100% är din egen.

 6. Bästa råd jag kan ge dig är att utveckla ett handelssystem och lämna dina känslor borta handeln.När du har gjort detta kommer du att känna dig mycket säkrare och mer avslappnad.
 7. Enligt min erfarenhet kan jag säga att för att vara en bra trader måste du ha ett program eller regler på plats innan du ens börjar.

  Oavsett om du är en investerare eller en daghandlare är den viktigaste regeln som du alltid måste vara medveten om att du aldrig ska gå in i en handel utan att veta när och hur du ska komma går ur den.

 8. Vad du behöver göra är att desentiera dig själv från pengar och lämna dina känslor vid dörren.Vid ett tillfälle var jag omkring 3000 pips i rött, men jag var inte rädd. Jag brukade vara, missförstår mig inte 😉
 9. Du bör aldrig handla med “FEAR”

  … antingen handla mycket smått … eller ha ett stor kapital. Handel på heltid är svårare än vad det ser ut och mitt beslut att gå på heltid ställde mig i rädsla vilket var ett misstag. Jag minns att det tidigare var lite lättare när jag tog ställningstagande, tog mindre positioner, satt stopp eller gräns och gick till jobbet.

 10. Måttlig hävstångseffekt plus skalning in och ut av handel är min hemlighet för god karriärhandel.
 11. Var adaptiv – några av de bästa handlarna jag har sett kan snabbt växla mellan korta och långa positioner.
 12. Om du köper breakouts, var medveten om att professionella handlare är de som säljer beståndet till dig!
 13. Om du är osäker på en CFD-handel och hitta att du är tveksam, öka din kunskap tills du känner dig säker.
 14. Om du gör 3 förlorande affärer på en dag, handla inte mer samma dag.
 15. Om du gör mer än ditt dagliga mål, handla inte mer samma dag.
 16. Få inte panik och köp inte eller sälja på känslor; det är därför du behöver en handelsplan.
 17. Begränsa dig inte bara för att hålla intradagpositioner. Du kan handla CFD i perioder längre än ett par dagar om du vill gå med bra vinst; i själva verket kan du köra affärer i veckor, månader och år! För mig är CFD-handel det rätta mediet för affärer på upp till 6 månader ner till några timmar.
 18. Ja, du kan tjäna pengar, men förvänta dig inte att börja tjäna pengar så snart du börjar. Förstå att det mesta av din vinst eller förlust fortfarande kommer att ha ett stort element av lycka.
 19. Var inte girig. Förvänta dig inte att det är enkelt eller konsekvent – om det var lätt skulle alla vara rika.
 20. Men vad du än gör, om du verkligen har tron ​​att du är glad att förlora stora summor pengar när du börjar, gör det inte alls. Att lägga in stora pengar på ett konto bara för att testa det hela är dumt.
 21. Slutligen handla bara med pengar du har råd att förlora eller pengar behöver du inte med kort varsel. Och glöm inte att hålla koll på din skattskyldighet.

Vi hoppas att vår artikel om tips och verktyg har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:er:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Share