Undvik vanliga CFD fel när du handlar

Vissa handelsfel är helt enkelt misstag. Alla gör misstag ibland. Även de mest erfarna handlarena har varit kända för att av misstag köpa i stället för att sälja, handla en felaktig kvantitet eller till och med en felaktig andel från tid till annan. Dessa misstag kan i allmänhet undvikas genom att tillämpa försiktighetssteg för att undvika vanliga CFD fel.

Andra misstag är resultatet av antingen brist på förberedelser, kunskaper eller disciplin hos handlaren. Att undvika dessa misstag kommer att förbättra dina chanser att utvecklas till en framgångsrik CFD-handlare.

Även om det är bra att lära sig från sina misstag är det mycket bättre (och betydligt billigare) att lära av andras misstag. Genom att nämna några av de vanligaste misstag inom CFD hoppas vi att du kommer att kunna undvika att göra samma vanliga CFD fel.

Stora förhoppningar

Ett antal investerare som engagerar sig i CFD startar daghandel med stora förhoppingar om höga vinster och tror att de kommer att börja göra bra avkastning från den första dagen. Andra handlar helt enkelt för underhållning. Båda dessa tankar kommer sannolikt att leda till misslyckande. Om du är seriös med din handel är det viktigt att behandla det som ett företag och om du handlar för skojs skull kommer du sannolikt att förlora pengar.

Här är några vanliga CFD fel att undvika:
  1. Skriv ner en strategi och hålla fast vid den även när det går bra …
  2. Jag försökte klättra Himalaya trots att jag knappt fyllde på Ben Nevis … (ökar insatserna för snabbt … osv.)
  3. Jag hade flera riskfyllda postioner som visade sig vara på fel sätt när jag tittade på aktierna med solglasögon.
  4. Sluta vara girig, ta vinst och fortsätt.
  5. Handla inte när du känslomässigt svag (dödsfall, relationsslut, etc.)
  6. Håll dig till säkrare aktier (jag slog ut min sista riskiga del i morse.)
  7. Överdriv inte … undvik frestelsen att utnyttja all din hävstångseffekt bara för att du har tillgång till den. Om det inte finns någon bra handel att göra, sitta på dina händer!
  8. Håll kvar några korta positioner hela tiden – det hjälper dig att sprida din risk.
  9. Disciplin lärs inte ofta förrän en ny CFD-handlare har förlorat tillräckliga pengar för att känna av det. Innan du har känt av detta tror du att stora handelsförluster inte kommer att hända dig och det kan ge en falsk känsla av självförtroende.

Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Jag kommer fortfarande ihåg mina tidiga dagar när jag började göra härliga pengar. Saken är jag förlorade min disciplin och började flytta mina stopp osv. Förlorade 100000kr på 1 dag! Det var för att jag inte kunde acceptera förlusterna när de inträffade! Jag skulle ha satt ett 10000 kr stoppavbrott och jag skulle flyttat den när den kom nära. Eller skulle jag dubbla den vilket minskade avståndet som den ursprungliga handeln skulle täcka. Jag satte mig mål, säg 4000 kronor om dagen och gjorde det enkelt för den första månaden.

Roligt är att hade jag låtit bli att pumpa in pengar hade jag gått i pension nu! Mitt råd skulle vara att hålla fast vid din strategi, sätta gränser och hålla fast vid dem, och bli inte för girig … det är enkelt nog! Kunskapen nås när du har nått dina mål och detsamma gäller när de når dina stopp. Att vara ärlig, det var mitt enda problem. Hade jag vetet detta vanliga CFD fel hade det varit enklare.

För många positioner

Undvik att öppna för många CFD-positioner. Många handlare fokuserar sin energi på att hitta CFD-mäklare som erbjuder det lägsta marginalkravet för att sedan gå lös på att öppna många positioner och använda hela deras tillgängliga kapital. Detta är ett misstag – på grund av effekterna av hävstångseffekten är allt som behövs en dålig CFD-handel och ditt handelskapital kunde utplånas. Håll gott om pengar i alla tider.

Vet varför du handlar. Du bör behandla handel som en kommersiell verksamhet precis som ett företag. Om du handlar för skojs skull kommer du vara glad om du lyckas tjäna några pengar alls. Använd hävstång med försiktighet. Många nya CFD-handlare gör misstaget att helt enkelt handla helt upp till den maximala storleken som finns tillgänglig med sina tillgängliga medel. Ofta görs detta utan hänsyn till hur mycket exponering som en sådan position genererar.

Se till att du känner till de olika ordertyperna. Många CFD-handlare har missat möjligheter eller stängt av affärer vid fel tidpunkt, helt enkelt genom att placera fel order vilket är vanliga CFD fel. Och slutligen ge inte upp men erkänn när du har handlat fel. Du behöver närver av stål för att lyckas i den här branchen.

Vi hoppas att vår artikel om vanliga CFD fel har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:er:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer

Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Share