Var inte rädd för att korta CFD-positioner

Korta CFD-positioner kan användas för att dra nytta av nedgång i värde av en tillgång. Lär dig hur kan dra nytta av korta positioner med våra tips.

 1. Tyvärr går inte aktiemarknaderna och priserna alltid upp.

  Det finns perioder där börskurser faller. CFD kommer till nytta här eftersom de erbjuder förmågan att dra nytta av en prisnedgång samt en ökning av priserna. För att dra nytta av ett fall i priser kallas short eller korta CFD-positioner.

 2. Observera att vid shorting av en postion kommer en ökning av aktiekursen att medföra en förlust i en kort position.

  Positioner kan stiga på goda nyheter eller ett optimistiskt handelsmönster men kan också bli utmanad med vad som kallas en kort pressning när handlare rusar tillsammans för att köpa tillbaka aktier för att stänga sina korta positioner och begränsa förluster.

 3. Processen att förkorta eller dra nytta av en aktienedgång har fått ett ganska dåligt rykte av pump-och-dumpningsbrigaden under kreditkrisen, som riktade sig mot banksektorn.

  Vissa är övertygade om att aktiekurserna sjunker på grund av institutionell kortslutning men de misslyckas med att bara överväga institutionell försäljning. Detta gör också vilket också kan vara en faktor i ett fallande aktiekurs. Men i verkligheten finns det ingenting som är inherent ont i kortförsäljning. Om du tror att ett företag drivs av dålig förvaltning, varför ska du inte kunna återhämta din vinst genom att sälja på börsen? I andra fall kanske du tror att en marknad ser överhettad ut och det är här kortslutning är det logiska valet. Detta görs genom att placera korta CFD-positioner.

 4. Redo att börja handla med CFD? Vi rekommenderar följande CFD-mäklare för handel på svenska:

  Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer
  Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

 5. Shorting erbjuder personliga investerare ett mycket bra verktyg för att säkra och tjäna pengar om aktiekurserna går upp eller ner.

  Även som en investerare kan kortslutning låta dig säkra dina långa positioner under perioder av marknadsturbulens. Att inte använda shorts som en personlig investerare är som att boxas med en hand knuten bakom ryggen. Du kan inte skydda dig själv och du går alltid på den från samma sida. En säker förlorande strategi.

 6. Hur hittar du lämpliga kandidater att korta paceringar.

  Ett sätt är att se upp med handelsmeddelanden och framför allt vinstvarningar. Vinstvarningar kan leda till betydande droppar på meddelandedagen och ibland kommer aktiekursen att klara sig de närmaste affärsdagarna. Du kan använda detta som en möjlighet att sälja kort eftersom sådana varningar ofta följs av ett antal nedgraderingar av mäklare. En annan strategi är att hitta aktier som gör nya årliga nedgångar eller att sälja kort som en del av en handelsstrategi med hjälp av stöd och motståndsnivåer som toppar och bottnar.

 7. Använd volatilitet till din fördel

  Betydande vinster kan göras från rädsla och fallande marknader. Du kan använda kortförsäljning för att säkra dina långa aktiepositioner som en del av din riskhantering men det kan också användas för att extrahera god vinst i sig om strategin används med omsorg och disciplin.

 8. Kom ihåg att det finns tusentals traders som letar efter korta vinster vilket gör att aktier går upp och ner …

  Undvik att korta företag med låga fria flottor, låg likviditet eller låga dagliga handelsvolymer, precis som företag som är benägna att uppleva en kortslutning. Undvik också att korta företag som rör sig starkt uppåt.

 9. Observera att det är mer riskabelt att ta korta CFD-positioner än riskerar att gå långt på ett instrument, eftersom förlusterna är potentiellt obegränsade

  Teoretiskt finns det ingen gräns för hur mycket ett aktiekurs kan stiga). Anta att du går kort på en tiokronorsandel, som du har sålt kort med 1000 enheter. Om ett annat företag gör ett erbjudande till företaget och dess aktiekurser skjuter upp till 15 kr har du en löpande förlust på 5000 kr. I praktiken kan risken minskas med hjälp av en stopporder (som du har infört för att sälja ut till vissa prisnivåer för att begränsa dina förluster) och garanterade slutförlustorder. Det är också värt att notera att det är mer riskabelt att gå kort under en allmänt uppgående marknad så att du måste vara mer försiktig med att ta korta positioner. Vanligtvis är de säkraste kortslutningspostioner på en uppgående markand de värsta företagen i den värsta branschbranschen.

 10. Även om det finns andra sätt att använda hävstångseffekt och andra sätt att sälja kort

  är CFD lämpliga för icke-professionella handlare, med hanterbara kontraktsstorlekar och låga avgifter som gör dem lätta att använda. Men akta dig för att användarvänlighet inte betyder lätt vinst. Kombinationen av hävstångseffekter och kortförsäljning kan vara en farlig blandning, eftersom hävstångseffekten multiplicerar förluster och vinster.

Vi hoppas att vår artikel om korta CFD-postioner har gett dig den information du behövde. Nästa naturliga steg är att kika in hos någon av de CFD-mäklare vi kan rekommendera för att ta del om del av deras utbildningmaterial för att läsa mer om hur du kan handla med CFD:er:

Skilling – Vinnare i vårt mäklartest 2020 – Handla snabbt med BankID och Swish – Klicka här för att läsa mer
Capital.com – Stort utbud, plattform på svenska och AI-trading-algoritm – Klicka här för att läsa mer

Share